Facebook-ul lui Mark Zuckerberg a împlinit 20 de ani

Facebook-ul lui Mark Zuckerberg a împlinit 20 de ani. Povestea aplicației

Facebook 20 de ani. Mark Zuckerberg a lansat pe 4 februarie 2004, când avea numai 20 de ani, „Thefacebook”, un proiect gândit pentru a conecta studenții de la Harvard.

În următorii ani, platforma a crescut rapid, extinzându-se la alte facultăți și licee, apoi la nivel global și a devenit Facebook.com în august 2005, a notat Agerpres.

Inițial, Zuckerberg și colegii săi au lucrat la proiect într-o cameră de campus, dedicându-se ideilor și programării intense. Cu o viziune îndrăzneață, ei au creat un registru digital bazat pe informații reale despre studenți, care a prins rapid la public.

Facebook-ul lui Mark Zuckerberg a împlinit 20 de ani

În septembrie 2003, Mark Zuckerberg, pe atunci student în anul al doilea la Harvard, sosea în camera lui din campus cu o tablă albă. „Era mare şi greoaie, precum câteva dintre ideile pe care avea să le reprezinte pe ea. Chiar iubea acea tablă. Voia întotdeauna să-şi schiţeze ideile, chiar şi atunci când acest lucru nu însemna neapărat că le simplifica”, îşi amintea peste ani Dustin Moskovitz, unul dintre colegii de cameră ai lui Zuckerberg.

Facebook-ul lui Mark Zuckerberg a împlinit 20 de ani

Un an mai târziu, a creat Thefacebook, iar până la sfârşitul primei săptămâni, jumătate din studenţii de la Harvard se înscriseseră pe reţea. Singura condiţie era să deţii o adresă de mail de la Harvard. După trei săptămâni, Thefacebook avea peste 6.000 de utilizatori. Deja începuse să primească oferte de investiții. La o întâlnire din iunie 2004, de la New York, un magnat i-a oferit lui Zuckerberg 10 milioane de dolari pentru companie, dar Zuckerberg, care abia împlinise 20 de ani, a refuzat.

În august 2005, The Facebook a devenit Facebook.com. Liceele din SUA s-au putut înscrie pe Facebook din septembrie 2005, apoi Facebook a început să se răspândească în întreaga lume. În anul următor, firma de capital Accel Partners a investit 12,7 milioane de dolari în companie.

În septembrie 2006, Facebook a anunţat că oricine avea cel puţin 13 ani şi o adresă de e-mail putea să-şi facă un cont. Până în 2009, a devenit cel mai folosit serviciu de reţele sociale din lume. În 2010, Mark Zuckerberg a semnat un angajament, împreună cu alţi oameni de afaceri, de a dona cel puţin jumătate din averea lui către organizaţii de caritate.

La începutul lunii aprilie 2012, Facebook, Inc. a cumpărat Instagram pentru 1 miliard de dolari în numerar și acțiuni. Tranzacția a fost încheiată oficial la 6 septembrie 2012.

Facebook-ul lui Mark Zuckerberg a împlinit 20 de ani

În octombrie 2021, Facebook a devenit Meta pentru a reflecta toate produsele şi serviciile din familia sa de aplicaţii şi pentru a se concentra pe dezvoltarea experienţelor sociale pentru „metavers” – trecând dincolo de ecranele 2D către experienţe captivante precum realitatea augmentată şi virtuală şi pentru a ajuta la construirea următoarei evoluţii în tehnologia socială.

Facebook este pe primul loc în topul celor mai populare reţele sociale din întreaga lume din ianuarie 2024, după numărul de utilizatori activi lunar, cu 3,049 miliarde de utilizatori.

În prezent, Mark Zuckerberg este fondator, preşedintele şi CEO-ul Meta.

CITEȘTE ȘI ALPHAGEOMETRY – ULTIMA INOVAȚIE ÎN AI DE LA GOOGLE

Mark Zuckerberg, audiat într-un proces istoric în SUA

Un grup de executivi din domeniul tech au fost audiați miercuri,  31 ianuarie 2024, de o comisie specială a Congresului Statelor Unite cu privire la riscurile pe care companiile acestora le prezintă pentru tineri.

Directorii executivi ai Meta, TikTok, Snap, Discord și X, fostul Twitter, au depus mărturie în fața Comisiei juridice a Senatului în aceeași zi.

Mai mulţi senatori prezenţi la audiere au sugerat eliminarea protecției juridice a companiilor de social media, ceea ce înseamnă că acestea ar putea fi date în judecată pentru pornografie infantilă sau alte materiale cu caracter sexual explicit pe platformele lor.

Zuckerberg a avut un schimb de replici extrem de dur cu senatorii în timpul unei audieri a comisiei juridice privind rolul marilor companii de tehnologie. Republicanul Ted Cruz l-a întrebat pe şeful Meta despre proliferarea hashtag-urilor care le permiteau prădătorilor să găsească imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor.

Facebook-ul lui Mark Zuckerberg a împlinit 20 de ani

„Domnule  Zuckerberg, dumneavoastră şi companiile din faţa noastră, ştiu că nu vreţi să fie aşa, dar aveţi sânge pe mâini. Aveţi un produs care ucide oameni”, a declarat Lindsay Graham, membru principal al Comisiei juridice a Senatului.

„Instagram a ajutat la conectarea şi promovarea unei reţele de pedofili. Mesajele care dispar de pe Snapchat au fost cooptate de infractori care extorchează financiar tinerele victime”, a preciyat Dick Durbin, preşedintele Comisiei juridice a Senatului.

Zuckerberg a fost întrebat dacă ar dori să îşi ceară scuze direct familiilor care au participat şi ai căror copii au murit sau au fost afectați de impactul social media.

„Sper că astăzi vom avea o discuție de fond care să conducă la îmbunătățiri în întreaga industrie, inclusiv o legislație care să ofere ceea ce părinţii spun că îşi doresc, un sistem clar de verificare a vârstei, un control. Trei din patru părinţi doresc verificarea vârstei în App Store”, a declarat seful Facebbok.

Meta a fost dată în judecată de 40 de state americane care o acuză că îi atrage pe tineri pe Instagram şi Facebook pentru a deveni dependenți de rețelele sociale.

Web design © 2024 Știrea ta