FOTO: twitter.com/checosvlog

Formula 1: Sergio Perez castiga cursa nebuna din Singapore

​Sergio Perez (RedBull) a castigat Marele Premiu de Formula 1 din Singapore, dupa o cursa cu multe incidente, Charles Leclerc (Ferrari) si Carlos Sainz (Ferrari) completand podiumul.

Astfel, pentru castigarea urmatorului Mare Premiu, in Japonia, Perez este cotat cu 9.00, la Unibet, in vreme ce Leclerc beneficiaza de cota 4.50 pentru aceeasi performanta.

Marele Premiu al statului Singapore a inceput cu o intarziere cu peste o ora din cauza ploii, toti pilotii alegand pneurile intermediare. Plecat din pole position, Charles Leclerc a pierdut prima pozitie in favoarea lui Sergio Perez, pilotul mexican de la Red Bull. Lewis Hamilton (Mercedes) a pierdut, la randul sau, pozitia a treia in virajul 1 in favoarea lui Carlos Sainz. Tot la start, Max Verstappen a plecat modest si a ajuns pana pe locul 12.

In turul cu numarul 8, Latifi si Zhou au fost protagonistii unui incident in urma caruia chinezul de la Alfa Romeo a ajuns in parapet, dar ambii au abandonat. Cateva tururi mai tarziu a abandonat si Alex Albon, dupa un contact cu un parapet. Ocon a intampinat probleme la motor si a fost nevoit sa-l opreasca.

In turul 33, Hamilton a facut si el cunostinta cu parapetul. Doua tururi mai tarziu, Leclerc a intrat la boxe pentru pneurile medii, dar oprirea a fost una modesta si a pierdut secunde pretioase. La randul lui, Hamilton a schimbat pe pneuri medii, iar echipa i-a inlocuit si aripa fata. Un tur mai tarziu, Tsunoda a ajuns in parapet, iar cursa a fost din nou intrerupta de Safety Car.

In turul 39, Verstappen a incercat sa treaca de Norris, insa olandezul a iesit in afara circuitului, a evitat parapetul, dar a fost nevoit sa treaca pe la boxe pentru un schimb de pneuri. In cele din urma, Sergio Perez a trecut linia de sosire cu un avans de 7.5 secunde in fata lui Charles Leclerc si a castigat etapa.

Top 10 piloti dupa MP din Singapore:

1 Max Verstappen – Red Bull 341 puncte
2 Charles Leclerc – Ferrari 237
3 Sergio Perez – RedBull 235
4 George Russell – Mercedes 203
5 Carlos Sainz – Ferrari 202
6 Lewis Hamilton – Mercedes 170
7 Lando Norris – McLaren 100
8 Esteban Ocon – Alpine 66
9 Fernando Alonso – Alpine 59
10 Valtteri Bottas – Alfa Romeo 46

Top 3 constructori dupa MP din Singapore:

1 RedBull 576 puncte
2 Ferrari 439
3 Mercedes 373

Programul urmatoarelor etape din sezonul 2022:

9 octombrie – Marele Premiu al Japoniei, Suzuka
23 octombrie – Marele Premiu al Statelor Unite, Austin
30 octombrie – Marele Premiu al Mexicului, Ciudad de Mexico
13 noiembrie – Marele Premiu al Braziliei, Sao Paulo
20 noiembrie – Marele Premiu de la Abu Dhabi, Yas Marina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Web design © 2024 Știrea ta