Generația de Aur a disputat meciul de adio.

Generația de Aur a disputat meciul de adio. Imagini cu Hagi & Co

Generația de Aur a disputat meciul de adio al fotbaliștilor care au scris istorie pentru România la Campionatul Mondial din 1994.

Partida demonstrativă desfășurataă în compania Legendelor Lumii s-a terminat cu victoria „tricolorilor”, scor 3-2, după ce au fost conduși cu 2-0.

În minutul 5 a fost ținut un moment de reculegere în memoria lui Daniel Prodan.

Generația de Aur a disputat meciul de adio. Imagini cu Hagi & Co

Selecţionata internaţională a deschis scorul prin Rivaldo, în minutul 21, iar în minutul 28 Pandev a înscris pentru 2-0. Revenirea tricolorilor a început în minutul 40, când Hagi a pasat şi Basarab Panduru a înscris plasat. Stelea a intervenit spectaculos în faţa lui Stoichkov, de două ori în aceeasşi fază, în minutul 52, apoi Hagi a egalat dintr-un penalti.

Faza golului victoriei Generaţiei de Aur a pornit de la pasa lui Hagi pentru Dorinel Munteanu, acesta a centrat în faţa porţii şi Costel Gâlcă a înscris cu o lovitură de cap. Acesta a fost şi scorul final, 3-2, în favoarea Generaţiei de Aur, într-un meci de retragere care a umplut Arena Naţională.

Generația de Aur a disputat meciul de adio.

Gheorghe Hagi: „Ce m-a frapat foarte mult e că suporterii au venit alături de copiii lor”

Hagi, care a marcat golul de 2-2 (din penalty), a afirmat că el și colegii săi au jucat cât au putut pentru fani.

„Am jucat fotbal pentru suporteri, am încercat să dăm totul, eram mult mai mari ca ei. Mulțumim publicului pentru că a fost lângă noi, ne-a susținut, nu au uitat performanțele noastre.

Ce m-a frapat foarte mult e că au venit alături de copiii lor. Însemnă că rămâne ceva după noi, dacă anii trec, că lumea nu ne uită. Felicitări copiilor care au venit să ne vadă, nu ne cunoșteau, una e internetul, alta e realitatea. Sperăm să le aduce bucurii copiilor, să vină la stadion.

Fotbalul îl comentăm, îl vorbim, dar e mai greu să îl joci. Cred că am simțit asta cu toții. Chiar dacă joci cu capul, fotbalistul trebuie să fie un atlet foarte bun, să fie pregătit pentru ritmul și intensitatea jocului. A fost o zi bună pentru noi.

CITEȘTE ȘI „SPER SĂ IAU O DECIZIE BUNĂ”. LOUIS MUNTEANU ANUNȚĂ DESPĂRȚIREA DE FARUL. RAPID ȘI FCSB ÎL AȘTEAPTĂ SĂ SEMNEZE

De vină pentru calitățile mele sunt mămica și tăticu, care m-au adus pe lume și mi-au dat har. De mic mi s-a spus că pot da la poartă, de la 12 ani, să mă întorc și să trag la poartă.

În seara asta am înțeles că fotbalul e foarte greu, că trebuie să fii foarte bine pregătit. Degeaba ai talent, ai minte, dacă nu duce corpul. Jucătorii de fotbal trebuie să fie pregătiți să reziste 120 de minute, nu 90 de minute.

Adversarii au fost mai blânzi, Maicon e foarte puternic, parcă acum juca la Inter. Au avut o echipă superioară nouă, s-a văzut că avem o vârstă” – Gică Hagi, la finalul partidei de pe Arena Națională.

Generația de Aur a disputat meciul de adio

Dorinel Munteanu: Am intrat în istorie şi vom rămâne în istorie

”Eu cred că am vrut să demonstrăm că încă mai putem şi la vârsta noastră. Atmosfera? Foarte frumoasă. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Acele momente nu vor fi uitate de nicio generaţie. Chiar generaţia de vârsta noastră, mai tânără şi acum şi mai tânără! Am intrat în istorie şi vom rămâne în istorie. Sper ca naţionala noastră la EURO să obţină ce am obţinut noi la Mondial”, a spus Munteanu la Pro TV.

Florin Răducioiu – Faptul că atâta lume a venit pentru noi, să ne vadă, e o mare dovadă de recunoştinţă şi respect

”Sunt copleşit de atâta admiraţie, recunoştinţă, respect pentru aceşti oameni. Pentru ceea ce am însemnat noi. Sunt cu adevărat foarte emoţionat. E o recunoştinţă din partea acestor oameni minunaţi care au venit. Cred că este un record al acestei arene. Faptul că atâta lume a venit pentru noi, să ne vadă, e o mare dovadă de recunoştinţă şi respect pentru ce am făcut noi. Este incredibil, aproape au trecut treizeci de ani. Eu mă înclin în faţa acestor oameni.

CITEȘTE ȘI Dan Șucu anunță un alt Rapid, după numirea lui Neil Lennon

Evident că am dori şi noi ca performanţa noastră să fie depăşită cât mai repede. Poate anul acesta, băieţii vor reuşi să iasă din grupe şi după care, cum am făcut şi noi, totul este posibil. Nu mai suntem tineri, nu mai este aşa uşor să ajungi în faţa porţii. dar asta trece în planul secund. După 30 de ani, încă suntem de neuitat, pentru că e o generaţie de neuitat şi prin acest eveniment, rămânem în continuare în istorie”, a declarat și Florin Răducioiu.

Jose Mourinho

Mourinho: A fost o plăcere

Tehnicianul Jose Mourinho a declarat, sâmbătă seară, după meciul de adio al Generaţiei de Aur, că pentru el a fost o plăcere să fie alături de oameni care au făcut istorie în fotbal.

“A fost o plăcere să fiu cu oameni care au făcut istorie în fotbal. Ar fi greu să cumperi astfel de jucători azi, jucătorii normali costă enorm, imaginează-ţi cât ar fi costat Rivaldo, Hagi… Belodedici, azi nu văd un jucător cu clasa pe care a avut-o el. Băieţii au meritat această sărbătoare. Unii sunt bunici, e extraordinar şi trebuie să fie mândri că încă joacă şi oamenii îi pot vedea. A fost frumos”, a spus Mourinho.

Generația de Aur – Legendele Lumii 3-2, echipele de start:

Generația de Aur (4-4-2): Prunea – Petrescu, Răzvan Prodan, Belodedici, D. Munteanu – Sabău, Lupescu, Popescu, Dumitrescu – Răducioiu, Hagi

Legendele Lumii (4-4-2): Dida – Maicon, Panucci, Djukic, Candela – Edmilson, Giovanni, Karagounis, Rivaldo – Stoichkov, Nuno Gomez

  • 54.967 de suporteri au fost prezenți la meciul de retragere al Generației de Aur
  • Au marcat: Basarab Panduru (40′), Gheorghe Hagi (65′-pen), Constantin Gâlcă (72′) / Rivaldo (21′), Pandev (28′)
Web design © 2024 Știrea ta