Griselda, tot ce trebuie să știi despre serialul fenomen

„Griselda”, tot ce trebuie să știi despre serialul fenomen de pe Netflix

„Griselda” ne arată o femeie care și-a clădit un imperiu din traficul de droguri și a cărei duritate a reușit să-i îngrozească chiar și pe cei mai puternici traficanți. Serialul este difuzat de Netflix începând din 25 ianuarie.

Se spune că Griselda Blanco a fost singura persoană de care s-a temut Pablo Escobar. Este punctul de pornire al serialului, sub regia lui Andres Baiz („Narcos”), care relatează povestea acestei femei de o ambiție neobișnuită.

„Griselda”, tot ce trebuie să știi despre serialul fenomen de pe Netflix

În 1978, fugită din Medellin la Miami împreună cu cei trei copii și cu un kilogram de cocaină, columbianca Griselda Blanco Restrepo (Sofia Vergara) și-a folosit imaginația, lipsa de scrupule și dorința de putere pentru a se descurca în noul loc unde se adăpostise de teama complicilor fostului soț, Alberto Bravo (Alberto Ammann), și el traficant.

Sesizând oportunitatea de-a aduce și vinde droguri în Miami, Griselda și-a construit treptat un imperiu al drogurilor în anii ’70-’80, ordonând execuții cu sânge rece, provocând războaie între traficanți și punând pe jar Departamentul american de combatere a drogurilor. Astfel, traficanta a fost supranumită „Nașa cocainei”, „Regina cocainei”, dar și „Văduva neagră”.

Griselda, tot ce trebuie să știi despre serialul fenomen
Sofia Vergara

Fără să beneficieze de frumusețea ravășitoare a actriței Sofia Vergara, Griselda Blanco avea o tenacitate și putere de convingere cu ajutorul cărora a reușit să domine o lume de o duritate incredibilă. Pentru a o portretiza cât mai bine, Sofia Vergara a trebuit să-și lase la o parte personalitatea.

„Tot ce mi-am dorit a fost ca oamenii să nu o mai vadă pe Gloria Pritchett în «Griselda»”, a spus actrița într-un interviu pentru „Sunday Morning”, la CBS.

Mai mult, Sofia Vergara a folosit în „Griselda” proteze la nas și la frunte, „pentru ca nimic să nu sugereze aspectul ei fizic familiar”, a purtat o dantură falsă, și-a modificat mersul și felul de-a vorbi.

Crescută ea însăși în Columbia în anii ’70-’80-’90, când țara era sfâșiată de înfruntările cartelurilor, iar fratele ei, Raphael, a fost ucis într-un conflict, actrița a declarat că „a fost uluită de modul în care această femeie a reușit să fie mai neîndurătoare și mai înspăimântătoare decât toți bărbații din jur”.

Sofia Vergara (care este și producător executiv) a mai declarat: „Am vrut să fac din Griselda un fel de Tony Soprano, pe care lumea nu îl urăște, deși știe că e băiat rău”. 

„Griselda”

Data lansării: 25 ianuarie 2024

Episoade (miniserial): șase episoade de o oră

Producătoare executivă: Sofía Vergara, care interpretează și rolul principal

Creat de: Eric Newman, Doug Miro Ingrid Escajeda și Carlo Bernard 

Producători executivi: Eric Newman și Andrés Baiz echipa de realizatori și regizori ai serialelor NARCOS și NARCOS: MEXIC, precum și Doug Miro, Ingrid Escajeda, Carlo Bernard împreună cu Sofía Vergara și Luis Balaguer, prin Latin World Entertainment.

Regia: Andrés Baiz (toate episoadele)

Corealizatori: Ingrid Escajeda și Doug Miro

Distribuția principală: Sofía Vergara (Griselda Blanco), Alberto Guerra (Dario Sepúlveda), Christian Tappan (Arturo Mesa), Martín Rodríguez (Rivi Ayala), Juliana Aidén Martinez (June Hawkins), Vanessa Ferlito (Carmen Gutiérrez)

Printre invitații speciali se numără: Carolina Giraldo (a.k.a Karol G) (Carla), Fredy Yate (Chucho Castro), Paulina Dávila (Isabel), José Zúñiga (Amilcar), Camilo Jiménez Varón (Rafa Salazar), Julieth Restrepo (Marta Ochoa), Gabriel Sloyer (Raul Diaz), Diego Trujillo (German Panesso), Alberto Amann (Alberto Bravo)

Coproducători executivi: Philipp A. Barnett, Alfredo Septién, Turi Meyer, Gina Lucita Monreal, Brenna Kouf, Cassie Pappas

Scenariul: Ingrid Escajeda, Doug Miro, Eric Newman, Brenna Kouf, Cassie Pappas, Turi Meyer, Alfredo Septién, Gina Lucita Monreal, Giovanna Sarquis, Carlo Bernard

CITEȘTE ȘI

Britney Spears i-a cerut scuze lui Justin Timberlake, după dezvăluirile din cartea sa „Femeia din Mine”

Web design © 2024 Știrea ta