Iga Swiatek câștigă pentru a 3-a oară turneul de la Roma

Iga Swiatek câștigă pentru a 3-a oară turneul de la Roma. Sabalenka, prestație modestă în finală

​Iga Swiatek (1 WTA) a câștigat turneul WTA de la Roma, după ce a învins-o în două seturi pe Aryna Sabalenka (2 WTA), scor 6-2, 6-3, în finală. Este al treilea trofeu câștigat de sportiva poloneză la Foro Italico, de această dată fără set pierdut.

Iga Swiatek, campioană la Roma în fața Arynei Sabalenka

Duelul dintre primele două clasate în ierarhia mondială a fost tranșat categoric de Iga Swiatek, după o partidă care a durat o oră și jumătate.

Jucătoarea poloneză și-a făcut bine serviciul în primul set și a profitat de greșelile Arynei Sabalenka, reușind două breakuri.

Belarusa a menținut ritmul în actul secund până la 3-3, după care au urmat patru gameuri consecutive câștigate de Iga, care s-a mai impus la la Roma în 2021 și 2022.

Este titlul cu numărul patru pentru lidera mondială în acest an, care a câștigat toate finalele disputate, la Doha, Indian Wells și Madrid.

În urma succesului din această seară, Iga Swiatek este a treia jucătoare care câștigă titlul la Madrid și la Roma în același sezon, după Dinara Safina în 2009 și Serena Williams în 2013 – toate au reușit să facă asta ca număr 1 mondial.

Iga Swiatek câștigă pentru a 3-a oară turneul de la Roma
Iga Swiatek

„Sper să ne reîntâlnim în finală la Roland Garros și sper ca acolo să fiu eu câștigătoarea. Felicitări, Iga!”, a spus Aryna Sabalenka, pe podiumul de premiere, la prima sa finală în această competiție, după ce în 2022 fusese eliminată în semifinale.

„Aryna, a fost o altă bătălie grozavă. După Madrid, am știut că nu va fi ușor. Îți mulțumesc că ai împărțit terenul cu mine și m-ai împins cu adevărat să fiu mai bună. Ne vom REvedea de finala de la Roland Garros!”, a declarat Iga Swiatek.

Alte 3 finale a mai jucat Sabalenka în 2024, câștigând Australian Open și pierzând la Brisbane și Madrid.

9-3 este bilanțul victoriilor lui Iga Swiatek împotriva Arynei Sabalenka.

Iga Swiatek câștigă pentru a 3-a oară turneul de la Roma
Aryna Sabalenka

Ultimele campioane ale turneului de la Roma

2023 – Elena Rybakina

2022 – Iga Swiatek

2021 – Iga Swiatek

2020 – Simona Halep

2019 – Karolina Pliskova

2018 – Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2017 – Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2016 – Serena Williams

2015 – Maria Sharapova etc.

CITEȘTE ȘI

VICTORIE HALEP! TAS REDUCE PEDEAPSA SIMONEI DE LA 4 ANI LA 9 LUNI. PRIMUL MESAJ AL ROMÂNCEI

Web design © 2024 Știrea ta