Neil Lennon este noul antrenor al echipei Rapid! Prima declarație a nord-irlandezului

Neil Lennon (52 de ani) a fost prezentat oficial de FC Rapid București ca noul antrenor principal, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul giuleștenilor.

Tehnicianul nord-irlandez a cucerit cinci titluri de campion al Scoției cu Celtic, 4 Cupe și o Cupă a Ligii. De asemenea, Lennon are și Cupa Ciprului în palmares, trofeul pe care l-a câștigat în 2022 cu Omonia Nicosia.

Neil Lennon este noul antrenor al echipei Rapid!

Experimentatul antrenor nord-irlandez a spus în cadrul unui prim interviu acordat pentru fcrapid.ro ce obiectiv i-a stabilit patronul Dan Șucu și, de asemenea, a transamis un mesaj pentru suporterii echipei.

Când a venit vorba despre obiective, nord-irlandezul nu a adus în discuție titlul și nici o potențială calificare în cupele europene. În schimb, el a transmis că intenția sa este aceea de „a face performanță”.

Prima declarație a nord-irlandezului „Este o oportunitate pentru mine”

Suntem încântați să anunțăm numirea lui Neil Lennon în funcția de antrenor principal al echipei FC Rapid!

În vârstă de 52 de ani, antrenorul nord-irlandez are o carieră impresionantă și o experiență vastă, atât ca jucător, cât și ca antrenor.

„La început, am vorbit cu domnul Șucu și cu Daniel Sandu, am purtat discuții ample cu ei. Apoi, ne-am reîntâlnit în urmă cu câteva săptămâni și am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat. Am fost foarte impresionat de domnul Șucu, este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii. A fost impresionant pentru mine.

Apoi, vorbind și cu Daniel, a fost o decizie simplă pentru mine. Sunt foarte bucurors să fiu aici, știu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Este o oportunitate pentru mine.

Neil Lennon

Sper să creez o conexiune puternică între mine și suporteri, dar acest lucru vine odată cu obținerea rezultatelor pozitive și cu a face performanța. Este responsabilitatea mea. Știu că sunt suporteri foarte pasionați, care iubesc clubul. Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Îmi doresc să facem performanță, acesta este obiectivul meu principal.

Sper să întâlnesc curând suporterii și voi face tot ce este posibil pentru a face performanță cu Rapid”, a declarat Neil pentru fcrapid.ro.

Conform Digi Sport, Neil Lennon a semnat luni, 20 mai 2024, un contract, valabil două sezoane, cu gruparea din Giulești.

Performanțe lui Neil Lennon ca antrenor:

  • De cinci ori campion al Scoției cu Celtic Glasgow (2012, 2013, 2014, 2019, 2020)
  • A câștigat Cupa Scoției de patru ori, cu Celtic (2011, 2013, 2019, 2020)
  • A triumfat în Cupa Ligii Scoției (2020)
  • A câștigat liga secundă scoțiană cu Hibernian FC (2017)
  • A reușit să își treacă în palmares Cupa Ciprului, cu Omonia Nicosia (2022)
  • A fost numit de trei ori Antrenorul anului în Scoția (2012, 2013, 2020)
  • A obținut o victorie istorică împotriva Barcelonei (2-1), în grupele Champions League (2012)
  • L-a adus pe Virgil van Dijk de la Groningen la Celtic (2013), pentru 2 milioane de euro
  • A reușit să califice Celtic în optimile UEFA Champions League în 2012-2013
  • S-a calificat cu Omonia Nicosia în grupele Europa League, după ce a eliminat Gent (4-0), având evoluții bune cu Manchester United și Real Sociedad

CITEȘTE ȘI

„SPER SĂ IAU O DECIZIE BUNĂ”. LOUIS MUNTEANU ANUNȚĂ DESPĂRȚIREA DE FARUL. RAPID ȘI FCSB ÎL AȘTEAPTĂ SĂ SEMNEZE

A FOST DEZVĂLUIT NUMELE NOULUI ANTRENOR AL RAPIDULUI

Web design © 2024 Știrea ta