Neil Lennon se pregătește să preia banca tehnică a Rapidului

A fost dezvăluit numele noului antrenor al Rapidului

Dan Șucu ar fi ales numele viitorului tehnician de la Rapid București, care îl va înlocui pe Bogdan Lobonț pe banca giuleștenilor. După spusele jurnalistului Decebal Rădulescu, acesta se numește Neil Lennon.

Rapid București traversează o perioadă dificilă în play-off-ul Superligii României, unde nu reușește să găsească drumul spre victorie. După patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape disputate, Cristiano Bergodi a fost demis de pe banca giuleștenilor. În locul lui a fost instalat Bogdan Lobonț, dar nici acesta nu a reușit să redreseze echipa.

Astfel, acționarul majoritar al echipei, Dan Șucu, a început să caute un tehnician care să pregătească echipa începând cu sezonul următor și a avut pe listă mai multe variante.

După ce s-a întâlnit cu Mircea Lucescu, în cursul zilei de marți,  la finalul căreia „Il Luce” a declarat că nu va prelua echipa care ocupă ultima poziție din play-off, Șucu s-a văzut și cu Marius Șumudică. Acesta din urmă a declarat că nu el va fi antrenorul Rapidului, ci un tehnician străin.

Neil Lennon se pregătește să preia banca tehnică a Rapidului

Jurnalistul Decebal Rădulescu a dezvăluit că omul de afaceri și experimentatul antrenor Neil Lennon au ajuns la o înțelegere, urmând ca acesta să pregătească echipa începând cu sezonul următor de Superliga României.

„Este un antrenor deja. Neil Lennon se numește. Eu știu că el este viitorul antrenor al Rapidului. A antrenat Celtic, 5 titluri și 4 cupe, e un nord-irlandez, 52 de ani. (…) El va fi antrenorul Rapidului”, a transmis jurnalistul Decebal Rădulescu, la DigiSport.

Neil Lennon se pregătește să preia banca tehnică a Rapidului
Neil Lennon

Cine este Neil Lennon

Lennon a fost, o perioadă bună de timp, cel mai important antrenor din campionatul Scoției. Alături de el, Celtic a dominat competiția internă. Tot el a pus bazele proiectului celor de la Hibernian, cu care a promovat în prima divizie în 2017. În prezent, aceștia sunt unul dintre cluburile importante din Scoția.

Nord-irlandezul de 52 de ani a fost antrenorul lui Celtic între 2010 și 2014, respectiv 2019 și 2021. De asemenea, el le-a mai pregătit pe Bolton, din Anglia, respectiv Hibernian, din Scoția. Ultima oară a activat la Omonia Nicosia, din Cipru. Are în palmares cinci titluri ale Scoției, toate cu Celtic, cucerite în 2012, 2013, 2014, 2019 și 2020. În total, are 12 trofee în palmares. 11 le-a cucerit în Scoția, dintre care 10 cu Celtic, iar unul a fost cucerit în Cipru, cu Omonia Nicosia, Cupa.

De menționat este că, până în momentul de față, oficialii giuleștenilor nu au confirmat această mutare.

Ultima oară când un străin a ajuns în premieră în România, la Rapid, a fost în 2008, când portughezul Jose Peseiro semna cu echipa din Giulești. Acesta fusese secund la Real Madrid. A adunat 18 meciuri la Rapid, cu o medie de 1.61 puncte pe meci, plecând ulterior, în ianuarie 2009

Web design © 2024 Știrea ta