Dan Șucu anunță "jihadul" la Rapid

Dan Șucu

Dan Șucu anunță „jihadul” la Rapid: „Am colegi care invocă Rapidismul pentru a-și crea avantaje personale”

Dan Șucu, finantatorul principal al FC Rapid, a reacționat prin comunicat, după ce echipa de lângă Podul Grant a pierdut orice șansă de a mai evolua într-o cupă europeană în sezonul 2024-2025.

După terminarea sezonului regular al Superligii, Rapid a abordat lupta pentru titlu la doar 4 puncte de liderul FCSB, însă ce a urmat în play-off a fost un dezastru pentru formația giuleșteană.

În 7 etape disputate până la acest moment, Rapid a „reușit“ să piardă șase partide și să facă un egal! Bilanț cu care a ajuns pe penultimul loc de play-off. Între timp, titlul a și fost câștigat de FCSB, iar Rapid și-a luat adio și de la o participare în cupele europene.

Dan Șucu anunță "jihadul" la Rapid
Dan Șucu

În acest context, urmează o veritabilă revoluție la club, anunțată de Dan Șucu! Antrenorul Cristiano Bergodi a fost dat afară deja, iar interimarul Bogdan Lobonț pare ca nu poate gestiona o pălărie atât de mare. Mai mult, după afirmatiile lui Dan Șucu, aproape sigur se va renunța și la președintele Daniel Niculae, inculpat în dosarul materialelor pirotehnice.

Chiar dacă nu a dat nume sau funcții clare, în mod oficial, Dan Șucu a lăsat de înțeles că va tăia în carne vie, după finalul sezonului.

Dan Șucu anunță „jihadul” la Rapid: „Am colegi care invocă Rapidismul pentru a-și crea avantaje personale”

„Stimați Rapidiști,

Faptul că nu am reușit să atingem niciunul dintre obiectivele propuse pentru acest sezon este dezamăgitor pentru noi toți – pentru dumneavoastră, suporterii, pentru angajații clubului, cât și pentru cei doi acționari, în egală măsură.

Rezultatele proaste din acest an, în condițiile în care investițiile au crescut substanțial, necesită o regândire completă a modului în care evaluăm performanța tuturor colegilor din departamentul sportiv: jucători, antrenori, staff tehnic, manageri.

Să fiu clar, în orice firmă (un club sportiv este și el o firmă), evaluarea permanentă, obiectivă și riguroasă a tuturor angajaților stă la baza performanței, a eficienței firmei respective. Această evaluare este făcută întotdeauna de manageri pentru angajați și de proprietari pentru manageri.

Pentru mine, este evident că la noi evaluările au fost făcute sub standardele cu care sunt eu obișnuit, iar managerii nu au apărat interesele clubului într-un mod ferm și exigent. La Rapid, nu dorim să ne spălăm rufele în public. Lăsăm alte echipe să facă acest lucru, dar vom interveni imediat pentru a aduce rigurozitatea și performanța în club.

În ultimii doi ani, m-am ocupat direct de zona economică a Rapidului, unde am reușit să creștem repede și sănătos, managerii și-au asumat responsabilitățile, iar gestiunile sunt ținute curat, ireproșabil.

Acum, însă, rezultatele proaste ale echipei, din ultima vreme, m-au forțat să aloc atenție și în zona sportivă.

Pentru ultimele trei etape, Bogdan Lobonț nu poate să facă minuni, dar sunt convins că toți jucătorii știu că atitudinea lor din aceste trei meciuri va fi definitorie în ceea ce privește continuarea activității lor la noi în club, indiferent de contractul pe care îl au semnat în acest moment. Avem jucători tineri, cu potențial, care își așteaptă șansa de a arăta că pot juca la Rapid. În definitiv, oamenii adoră totdeauna soarele care răsare, nu pe cel care apune.

Dan Șucu anunță "jihadul" la Rapid
Dan Șucu și Daniel Niculae, președintele clubului

Ceea ce mă interesează, în egală măsură, este ca în următoarele trei săptămâni să decidem noua organigramă și să promovăm manageri responsabili, care vor putea pregăti cum se cuvine sezonul următor.

Am mai spus-o și o repet: manageri băieți buni nu există! Exista doar manageri corecți, care mulțumesc celor care merită să primească mulțumiri și care îi sancționează pe cei care merită sancționați, și fac acest lucru constant și echilibrat.

Am apreciat Rapidismul ca un mare beneficiu pentru club. L-am asimilat cu pasiunea, cu dedicația, cu dorința de a lupta până la ultimul strop de energie pentru victorie sau pentru îndeplinirea obiectivelor. De aceea, mă deranjează foarte mult să găsesc colegi care invocă Rapidismul pentru a-și crea avantaje personale, pentru a nu respecta disciplina, regulamentele de ordine interioară sau pentru a se strădui mai puțin decât semenii lor.

Da, este adevărat, toate campioanele din ultimii 6-7 ani sunt cluburi autoritare, care pun accent pe disciplină, în care deciziile se execută și nu se comentează.

Dacă ne dorim să-i învingem, trebuie, la rândul nostru, să fim disciplinați și hotărâți!

Dan Viorel Șucu”

Clasamentul din play-off-ul Superligii, după runda a 7-a

1. FCSB 49 de puncte

2. Universitatea Craiova 37p

3. CFR Cluj 37p

4. Farul Constanța 35p

5. Rapid 29p

6. Sepsi 28p

CITEȘTE ȘI

RAUL BADIU CÂSTIGĂ RALIUL HARGHITEI, PRIMA ETAPĂ A SEZONULUI 2024 DIN CNR BETANO

Web design © 2024 Știrea ta