Incepe Campionatul European de handbal feminin. Romania va evolua intr-o grupa de foc

Nationala feminina de handbal Romaniei va evolua in Grupa C a Campionatului European 2022 (4-20 noiembrie), care se va desfasura in Slovenia, Muntenegru si Macedonia de Nord.

Franta este vazuta principala favorita la castigarea grupei C, avand cota 1.60, urmata de Olanda, cotata cu 2.50, in vreme ce Romania beneficiaza de cota 21.00.

Selectionerul Florentin Pera nu va putea conta pe 11 jucatoarele care au evoluat in calificari, dar cu Cristina Neagu, Crina Pintea si Sorina Grozav intre stâlpii puternici.

„Nu-mi aduc aminte ca vreodata nationala feminina sa fi avut atatea probleme de lot. Dar, indiferent de situatie, cine va juca va da, cu siguranta, totul pe teren si ne vom bate pana la final”, a declarat selectionerul Florentin Pera.

naintea plecarii in Macedonia de Nord, România a disputat doua partide de pregatire, cu Ungaria si Germania. in primul meci a pierdut cu Ungaria, 28-33, iar cu Germania a terminat la egalitate, 29-29.

Tricolorele s-au calificat la turneul final, dupa ce in preliminarii s-au clasat pe locul 2, intr-o grupa cu Danemarca, Austria si Insulele Feroe.

Meciurile Romaniei:

5 noiembrie, ora 21:30 Romania-Olanda (campioana mondiala din 2019)
7 noiembrie, ora 21:30 Romania-Franta (campioana olimpica in exercitiu)
9 noiembrie, ora 19:00 Romania-Macedonia de Nord (una dintre echipele gazda)

Componenta grupelor de la Campionatul European de handbal feminin

Grupa A
Norvegia, Ungaria, Croatia, Elvetia

Grupa B
Danemarca, Suedia, Slovenia, Serbia

Grupa C
România, Franta, Macedonia de Nord, tarile de Jos

Grupa D
Polonia, Muntenegru, Germania, Spania

Sistem de desfasurare al Europeanului de Handbal

Primele trei clasate din cele patru grupe avanseaza in grupele principale, acolo unde merg doar cu punctele obtinute impotriva celorlalte echipe calificate. Main Round se disputa intre 10 si 16 noiembrie

Ocupantele primelor doua locuri in grupele principale se intalnesc in semifinale, incrucisat, I1 contra II2 si II1 contra I2. In aceeasi zi se joaca meciul pentru locul 5. In ultima zi a competitiei au loc finalele, cea pentru medalia de aur si cea pentru bronz.

Web design © 2024 Știrea ta