Kyren Wilson - Jak Jones, finala CM de Snooker 2024

Kyren Wilson – Jak Jones, finala CM de Snooker 2024

Kyren Wilson va disputa a doua finală a Campionatului Mondial de Snooker, după victoria cu 17-11 în fața lui David Gilbert, în semifinale.

Wilson, care a pierdut finala din 2020 în fața lui Ronnie O’Sullivan, se va confrunta cu jucatorul venit din calificări, Jak Jones, după ce acesta l-a învins pe campionul din 2015 Stuart Bingham, în semifinale, cu 17-12.

Kyren Wilson – Jak Jones, finala CM de Snooker 2024

Wislon speră să devină cel de-al 32-lea campion mondial, dar şi cel mai slab clasat din 2006, de la Graeme Dott. Aceasta este şi finala cu numărul 14 din cariera numarului 7 mondial.

„Atunci am avut emoții mari în prima sesiune și mă simțeam distrus și din punct de vedere fizic, pentru că e un turneu lung și obositor, te seacă. Acum am altă experiență, mă simt mult mai proaspăt.

Nu pot spune că știu foarte multe în termeni de cum trebuie tratată o finală de Mondial, dar am experiența din 2020. Plus, am încercat să învăț de la cei cu mai multă experiență cum trebuie pregătite astfel de meciuri, sunt convins că voi arăta altfel de această dată”, a spus Wilson.

Kyren Wilson

De partea cealaltă, Jones, care a disputat două runde de calificare pentru a ajunge în premieră pe tabloul principal, devine doar al nouălea finalist venit din calificări, în cei 47 de ani de cand turneul se desfășoară la Crucible.

„Este o nebunie, a fost total neașteptat intrarea în turneu”, a spus Jones. „Nu cred că am jucat deosebit de bine. Am urmărit finala mondială în fiecare an la televizor acasă și să fiu în ea încă nu mi se pare real. Totuși, nu mă simt atât de entuziasmat, să fiu sincer. Presupun că ar trebui, dar am avut atât de multă dezamăgire până acum în cariera mea încât nu sunt deosebit de entuziasmat”, a spus galezul, care ocupă locul 44 mondial.

Cum se va juca în finală

Finala se va disputa în două zile și patru sesiuni după sistemul ”cel mai bun din 35 de frame-uri” sau ”primul la 18”.

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

  • Premii totale: 2,395,000£
  • Marele învingător: 500,000£
  • Finalistul: 2000.000£

CITEȘTE ȘI

CM DE SNOOKER 2024: O’SULLIVAN ȘI TRUMP, ELIMINAȚI

Web design © 2024 Știrea ta