Brecel Selby

Luca Brecel și Mark Selby vor disputa finala CM de snooker

Luca Brecel – Mark Selby va fi marea finală a Campionatului Mondial de snooker din 2023, după ce amândoi jucători și-au adjucat semifinalele cu același scor, 17-15.

Dacă pentru Brecel este pentru prima dată cand joacă în ultimul act, avand cota 2.90 sa obțină trofeul, la Superbet, pentru Selby va fi a 6-a finală, încercând să-și adjudece cel de-al 5-lea titlu mondial, pentru care este cotat cu 1.42.

Brecel, cea mai mare revenire din istoria turneului

Luca Brecel, 28 de ani, este surpriza turneului, belgianul reușind să-i elimine din drumul său spre finală pe doi dintre favoriți, Mark Williams, apoi Ronnie O’Sullivan, pentru ca în penultimul act să revină uluitor în fața chinezului Si Jianhi, 20 de ani, care îl conducea la un moment dat cu 14-5!

A fost momentul în care Brecel a redevenit jucătorul din partidele anterioare și a legat o serie de 11 frameuri la rând, performanță ce nu s-a mai văzut până acum la acest turneu! Cu toate astea, meciul a fost aproape să ajungă în frame decisiv, dar tănărul chinez, ajuns pe tabloul principal în premieră după disputarea a trei tururi de calificare, a ratat ultima bilă roșie, iar Brecel nu l-a iertat.

Astfel, Luca Brecel a mai bifat o performanță remarcabilă, după ce va juca, în premieră, ultimul act. A devenit primul european din afara Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord care ajunge în ultimul act al competiției de la Crucible.

Selby, emoții mari în finalul semifinalei cu Allen

De partea cealalta, Mark Selby a controlat aproape în permanență confruntarea cu Mark Allen, deși a avut ceva emoții spre final. Partida a stat sub semnul echilibrului până la finalul sesiunii a 3-a, când Selby avea un avantaj minim, 11-10. În startul sesiunii decisive, „Bufonul din Leicester” a jucat aproape fără greșeală bifând 5 jocuri din ultima sesiune. Allen a început să spere după ce a câștigat și el 5 jocuri la rând, dar Selby a închis partida cu un break fantastic.

Îngrijorător pentru Brecel este faptul că atunci când Selby a ajuns în finalele Campionatului Mondial, englezul a pierdut o singură dată, în 2007 (13-18 cu John Higgins), apoi a câștigat toate celelalte 4 finale: 2014 (18-14 cu Ronnie OSullivan), 2016 (18-14 cu Ding Junhui), 2017 (18-15 cu John Higgins) și 2021 (18-15 cu Shaun Murphy).
Mark Selby și Luca Brecel s-au mai întâlnit într-o finală importantă până acum. Se întâmpla anul trecut, la Scottish Open, iar englezul se impunea atunci cu 9-6.

Finala se va disputa în două zile și patru sesiuni după sistemul ”cel mai bun din 35 de frame-uri” sau ”primul la 18”, pe parcursul a 4 sesiuni. Primele două vor avea loc duminică, de la orele 15:00 și ora 21:00, iar ultimele două luni, de la aceleași ore.

Web design © 2024 Știrea ta