F1: Perez câștigă prima cursă sprint a sezonului

Sergio Perez (RedBull) a câştigat cursa sprint din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 din Azerbaidjan, sâmbătă, pe circuitul de la Baku.

În urma acestui rezultat, Perez este cotat la Superbet cu 4.00 să câștige cursa de duminică, în vreme ce Max Verstappen, liderul clasamentului general, beneficiază de cota 1.40 pentru aceeasi performanță.

Pilotul mexican i-a devansat pe Charles Leclerc (Ferrari), pornit din pole-position, și Max Verstappen (RedBull), campionul mondial en-titre, care a avut un incident la start cu George Russell.

Au mai obținut puncte: George Russell (Mercedes), Carlos Sainz (Ferrari), Fernando Alonso (Aston Martin), Lewis Hamilton (Mercedes) și Lance Stroll (Aston Martin).

Clasamentul cursei sprint din Azerbaidjan:

Sergio Perez (Red Bull) – 8p
Charles Leclerc (Ferrari) – 7p
Max Verstappen (Red Bull) – 6p
George Russell (Mercedes) – 5p
Carlos Sainz (Ferrari) – 4p
Fernando Alonso (Aston Martin) – 3p
Lewis Hamilton (Mercedes) – 2p
Lance Stroll (Aston Martin) – 1p

Celelalte curse sprint ale sezonului de F1 vor avea loc în Austria (30 iunie – 2 iulie), Belgia (28-30 iulie), Qataar (6-8 octombrie), SUA (20-22 octombrie) şi Brazilia (3-5 noiembrie).

Cursa propriu-zisă de la Baku va avea loc duminică, 30 aprilie, de la ora 14:00 (ora României), a cărei grilă de start a fost stabilită vineri.

Web design © 2024 Știrea ta