F1: Leclerc pleacă din pole-position la Baku

​Charles Leclerc, 25 de ani, va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 din Azerbaidjan, a 4-a etapa a sezonului.

În urma acestui rezultat, Leclerc este cotat la Superbet cu 5.50 să câștige cursa de duminică, în vreme ce Max Verstappen, liderul clasamentului general, beneficiază de cota 1.45 să se claseze pe podium.

Pilotul monegasc de la Ferrari va fi urmat, pe grila de start, de Max Verstappen, campionul en-titre și Sergio Perez (ambii de la RedBull).

Altfel, Leclerc se afla pentru al 3-lea an consecutiv pe prima poziție în calificările pe circuitul stradal de la Baku, dar până acum cursa a fost câștigată de Sergio Perez (2021) și Max Verstappen (2022).

Pe 4 a terminat Carlos Sainz (Ferrari), pe 5 a încheiat Lewis Hamilton (Mercedes), pe 6 Fernando Alonso (Aston Martin), pe 7 Lando Norris (McLaren), pe 8 Yuki Tsunoda (AlphaTauri), pe 9 Lance Stroll (Aston Martin), iar pe 10 s-a clasat Oscar Piastri (McLaren).

Prima parte a calificărilor a fost întreruptă după accidentele suferite de olandezul Nyck de Vries (AlphaTauri) și francezul Pierre Gasly (Alpine). Monoposturile celor doi au fost avariate, dar ambii piloți au scăpat nevătămați.

Marele Premiu din Azerbaidjan bifează o premieră în ceea ce privește formatul calificărilor, care este unul experimental, după ce toate cele 10 echipe s-au pus de acord în urmă cu câteva zile.

Astfel, după calificările de vineri, sâmbătă dimineață, de la ora 11:30, urmează o nouă sesiune de calificări, pentru o cursa sprint, care va avea loc după amiază, pe parcursul a 17 tururi, în cel mult 44 de minute, de la ora 16:30.

Grila de start a Marelui Premiu din Azerbaidjan:

Prima linie
Charles Leclerc (Ferrari)
Max Verstappen (Red Bull)

Linia a 2-a:
Sergio Perez (Red Bull)
Carlos Sainz Jr (Ferrari)

Linia a 3-a:
Lewis Hamilton (Mercedes)
Fernando Alonso (Aston Martin-Mercedes)

Linia a 4-a:
Lando Norris (McLaren-Mercedes)
Yuki Tsunoda (AlphaTauri-Red Bull)

Linia a 5-a:
Lance Stroll (Aston Martin-Mercedes)
Oscar Piastri (McLaren-Mercedes)

Linia a 6-a:
George Russell (Mercedes)
Esteban Ocon (Alpine-Renault)

Linia a 7-a:
Alexander Albon (Williams-Mercedes)
Valtteri Bottas (Alfa Romeo-Ferrari )

Linia a 8-a:
Logan Sargeant (Williams-Mercedes)
Zhou Guanyu (Alfa Romeo-Ferrari )

Linia a 9-a:
Nico Hulkenberg (Haas-Ferrari)
Kevin Magnussen (Haas-Ferrari)

Linia a 10-a:
Pierre Gasly (Alpine-Renault)
Nyck de Vries (AlphaTauri-Red Bull)

Web design © 2024 Știrea ta