Tadej Pogacar noul rege de pe Mur de Huy, după ce s-a impus în Fleche Wallonne

Tadej Pogacar (UAE) a câștigat, în premieră, prestigioasa cursa Fleche Wallone, a doua clasică din Ardeni, după Amstel Gold Race, adjudecată tot de sloven în urmă cu 3 zile.

Pogacar s-a impus pe Mur de Huy, celebra cățărare din Ardeni aflată la finalul a 194,2 km parcurși, fiind cronometrat în 4 h 27 min 53 sec. Excelent plasat în prima linie a plutonului la poalele cățărării, Pogacar a declanșat atacul decisiv cu doar câteva sute de metri înaintea liniei de sosire, când panta a ajuns la o înclinare de 10%.

El a fost urmat pe podium, cu același timp, de danezul Mattias Skjelmose Jensen (Trek-Segafredo) și de spaniolul Mikel Landa (Bahrain).

Cu această victorie Tadej Pogacar devine al 7-lea rutier din istorie care câștigă tripla – Amstel-Fleche-Liege-Bastogne-Liege pe parcursul mai multor sezoane.

Mai mult, duminică, el va avea șansa de a intra din nou în istorie, alături de Philippe Gilbert și Davide Rebellin, dacă va repeta victoria din 2021 în Liege-Bastogne-Liege, bifând astfel toate cele trei curse din Ardeni în același an.

Slovenul în vârstă de 24 de ani a mai câștigat în acest an Turul Flandrei, Paris – Nisa, Turul Andaluziei și Jaen Paraiso.

Web design © 2024 Știrea ta