Pogacar Turul Flandrei

Tadej Pogacar câștigă al doilea Monument din 2023, Turul Flandrei

Tadej Pogacar (UAE) s-a impus pentru prima dată în carieră în Turul Flandrei, a doua clasică monument a sezonului.

Urmatorul Monument al sezonului va fi Paris-Roubaix, unde Tadej Pogacar nu va concura. Wout Van Aert este cotat cu 4.50 să se impună, urmat de Van Der Poel, cotat cu 5.00 pentru aceeași performanță.

Cursa a fost „nebună” încă la start. În primele ore a fost un ritm ridicat de pedalare, nu s-a format o evadare, dar au fost o mulțime de căzături. Un moment cheie a avut loc cu 100 de km înainte de final, când au apărut atacuri pe cățărarea Molenberg.

Primele „mișcări” ale marilor favoriți au avut loc pe a doua trecere de pe Oude Kwaremont. Tadej Pogacar a fost primul care a atacat, iar slovenul a fost ajuns, mai târziu, de Van der Poel și Van Aert.  Cei trei favoriți au plecat în urmărirea celor 8, care aveau un avans de peste un minut și jumătate.

Între timp, în față ataca Mads Pedersen, cu 30 de km înainte de final, pe o zonă de plat. Peste alți 2 km, pe dealul Kruisberg, Van der Poel a atacat din grupul favoriților, doar Pogacar rezistând. Cei doi au pus un avans decisiv față de Van Aert, care nu a mai putut reveni.

Pogacar și Van der Poel au ajuns  in grupul fruntaș înainte de a treia (și ultima) trecere peste Oude Kwaremont, cu Pedersen lider la mică distanță. A fost momentul când Pogacar a atacat din nou, iar mișcarea sa a fost decisivă, de această dată. Tadej l-a ajuns cu ușurință pe Pedersen și a rămas singur în fruntea cursei.

Pe Paterberg, unde era de așteptat ultimul duel dintre Van der Poel si Pagacar, slovenul și-a păstrat un avans de 15-16 secunde. De acolo era clar că vom avea un singur câștigător. Pogacar a rulat excelent pe plat și și-a trecut în palmares al 4-lea Monument, după Liege-Bastogne-Liege și Turul Lombardiei (de 2 ori). De asemenea, Pogacar a devenit al treilea ciclist din istorie care are în palmares Turul Franței și Turul Flandrei. Ceilalți doi sunt Bobet și Merckx.

Van der Poel a încheiat pe poziția a doua, la 16 secunde de Pogacar, iar pe ultima treaptă a podiumului a încheiat Pedersen, care l-a învins la un sprint pe Van Aert.

Web design © 2024 Știrea ta