CM de Snooker: O’Sullivan, campionul en-titre, caută al 8-lea trofeu

Campionatul Mondial de Snooker debutează sâmbătă, 15 aprilie, în incinta Teatrului Crucible din Sheffield.

Ronnie O’Sullivan este campionul en-titre, 7 titluri în palmares, și marele favorit la câștigarea ediției din acest an conform specialiștilor, cotat cu 5.50, urmat de Mark Selby, cota 6.50 pentru aceeași performanță.

Judd Trump, Neil Robertson, Mark Williams, Shaun Murphy și John Higgins sunt următorii favoriți, oricare dintre ei având capacitatea să câștige prestigiosul turneu.

Premiile totale sunt în valoare de 2,395,000 lire sterline, iar cecul marelui câștigător va fi 500,000 de lire sterline, in vreme ce finalistul va incasa 200,000.

Disputele din turul întâi se vor juca după sistemul „cel mai bun din 19 frame-uri”. În turul doi, regula va fi „cel mai bun din 25 de frame-uri”, la fel ca și în sferturi.

În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul „cel mai bun din 33 de frame-uri”, în timp ce marea finală se va disputa după „cel mai bun din 35 de frame-uri”, primul la 18.

CM de Snooker: Ce s-a întâmplat la ediția din 2022

Ronnie O’Sullivan a fost prezent pentru a 30-a oară la CM snooker de anul trecut și a egalat de prezențe la Crucible deținut de Steve Davis. „Racheta” nu s-a mulțumit doar cu atât și avea să egaleze și recordul de 7 trofee, bornă atinsă doar de Stephen Hendry în trecut.

Britanicul a câștigat turneul după ce l-a învins în finală pe Judd Trump cu 18-13 și a devenit cel mai în vârstă campion la Crucible, la 46 de ani și 148 de zile.

CM de Snooker: programul meciurilor din primul tur

Ronnie O’Sullivan (1) – Pang Junxu

Ding Junhui (16) – Hosssein Vafaei

Luca Brecel (9) – Ricky Walden

Mark Williams (8) – Jimmy Robertson

Judd Trump (5) – Anthony McGill

Jack Lisowski (12) – Noppon Saengkham

Robert Milkins (13) – Joe Perry

Shaun Murphy (4) – Si Jiahui

Mark Allen (3) – Fan Zhengyi

Stuart Bingham (14) – David Gilbert

Ali Carter (11) – Jak Jones

Neil Robertson (6) – Wu Yize

Kyren Wilson (7) – Ryan Day

John Higgins (10) – David Grace

Gary Wilson (15) – Elliot Slessor

Mark Selby (2) – Matthew Selt

Web design © 2024 Știrea ta