Tadej Pogacar câștigă impresionant clasica Jaen Paraiso

Tadej Pogacar a început fulminant acest sezon, câștigând a doua ediție a clasicei Jaen Paraiso de o manieră impresionantă.

În aceste condiții, Pogacar a devenit principalul favorit la câștigarea Turului Franței 2023, cotat de Superbet cu 2,15, urmat de câștigătorul ediției din 2022 a Marii Bucle, Jonas Vingegaard, cota 2.30.

Slovenul, dublu câștigător al Turului Franței, a atacat când mai erau 42 de kilometri până la finish, a trecut la conducerea cursei după 10 kilometri și nu a mai putut fi ajuns, deși în ultimii 8 kilometri a avut probleme mecanice și a pierdut timp prețios.

Podiumul a fost completat de Ben Turner (Ineos) și colegul lui Pogacar de la UAE, Timp Wellens.

„Este grozav să începi sezonul așa”, a spus Pogacar în interviul de după primul său succes din acest sezon.

El a adăugat: „Ca echipă, să terminăm pe locul al treilea și al patrulea e foarte bine”, făcând referire la Tim Wellens, respectiv, Marc Hirschi.

Slovenul, care a spus la început că prezența sa la cursă a fost „doar pentru a încerca ceva diferit și pentru a-mi condimenta calendarul”, a dezvăluit și faptul că echipa a fost pregătită cu o strategie alternativă, în cazul în care lucrurile nu ar fi mers conform planului.

„Dacă m-ar fi prins urmăritorii, mai aveam doi băieți pe care ne-am fi bazat. Așa că planul a mers perfect astăzi, am jucat grozav planul de echipă, așa că sunt super fericit”, a conchis Pogacar.

Web design © 2024 Știrea ta