Arsenal City restanta

Premier League: Un supercomputer a recalculat șansele la titlu, după Arsenal – City 1-3

După ce Arsenal a pierdut unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului, învinsă de Manchester City, pe teren propriu, scor 1-3, Supercomputerul celor de la FiveThirtyEight a recalculat șansele la castigarea Premier League.

În acest moment, Superbet oferă cota 1,57 pentru ca Manchester City sa castige titlul, în vreme ce Arsenal beneficiază de cota 2,75.

În urma victoriei campioanei en-titre de miercuri, Arsenal a fost egalată la puncte de City, însă Tunarii au în continuare un mic avantaj, având un meci mai puțin disputat.

În aceste condiții, potrivit inteligenței artificiale, procentajul a scăzut drastic în dreptul echipei antrenate de Mikel Arteta. 34% șanse la titlu mai are Arsenal, fiind depășită la acest capitol chiar de Man. City, care are acum 62% șanse să câștige Premier League pentru a treia oară consecutiv.

De asemenea, computerul a prezis că Arsenal va termina sezonul cu 81 de puncte, cu două mai puține decât echipa lui Pep Guardiola.

În ciuda formei excelente din ultima perioada, Manchester United pare scoasă din cursa pentru titlu. Același calculator a spus că Diavolii roșii vor termina sezonul la o distanță de 11 puncte față de prima clasată și le-a acordat doar 2% șanse pentru a fi campioni.

Everton, Bournemouth și Southampton vor fi echipele care vor retrograda, conform predicțiilor făcute, în timp ce Newcastle va reuși să termine pe locul 4. Liverpool și Chelsea se vor afla pe locurile 7 și 8, în timp ce Tottenham va fi pe 6, sub Brighton.

Pentru Manchester City urmează deplasarea pe terenul celor de la Nottingham, meci contând pentru a 24-a etapă din Premier League, in vreme ce Arsenal se va deplasa pe terenul lui Aston Villa.

Web design © 2024 Știrea ta