Robert Milkins „a dat lovitura” după finala de la Openul Galez

Englezul Robert Milkins a obținut titlul la Openul Galez (Welsh Open) după o finală cu conaționalul Shaun Murphy.

În următorul turneu de puncte, Players Championship, Milkins este cotat cu 29.00 să câștige un nou trofeu, în vreme ce Judd Trump, principalul favorit, beneficiază de cota 4,50 pentru aceeași performanță.

Milkins, care va împlini 47 de ani pe 9 martie, a revenit în finala disputată în Venue Cymru din Llandudno, de la 1-3 și a câștigat doar al doilea său titlu din carieră, cu scorul de 9-7.

Primul titlu din carieră de 28 de ani la profesioniști fusese obținut de Milkins la Gibraltar Open, în 2022, când a devenit cel mai în vârstă câștigător al unui prim eveniment de puncte, după Doug Mountjoy, care la 46 de ani a câștigat Campionatul Marii Britanii din 1988.

De asemenea, Milkins a mai atins o semifinală la German Masters, unde a cedat cu 5-6 în fața lui Ali Carter.

Cu această ocazie, Milkins a încasat un premiu de 230.000 de lire sterline, pentru că pe lângă cele 80.000 de lire sterline aferente câștigării Openului Galez englezul a mai încasat 150.000 pentru că a terminat pe primul loc în clasamentul BetVictor Series.

Milkins a spus că premiul financiar îi va schimba viața, victoria sa fiind cu atât mai importantă din acest punct de vedere.

„Nici nu pot să vorbesc. Este ireal, sincer. Sunt o mulțime de bani pentru mine, ăsta e adevărul. Am încercat să nu mă gândesc la asta. Să fiu sincer, am jucat destul de bine în semifinale, dar astăzi am avut mult de muncă. Dacă Shaun juca cu 20% mai bine, sunt sigur că el era cel care ridica trofeul deasupra capului.

Este ca un vis, sincer. Am pierdut în semifinale în Germania împotriva lui Ali Carter și mă gândeam doar la Players Championship. Mă gândeam că pot ajunge într-o semifinală dacp voi munic din greu.

Evident, să câștig în Gibraltar a fost genial. A fost primul trofeu. Dar să îl bat pe Shaun într-un meci de tipul cel mai bun din 17 jocuri este ca cireașa de pe tort”, a spus Milkins la microfonul Eurosport.

Pentru Shaun Murphy a fost prima finala intr-un turneu de puncte, dupa finala Campionatului Mondiala din 2021, pierduta in fata lui Mark Selby.

Web design © 2024 Știrea ta