Marian Vanghelie candidează la Primăria Sectorul 5, sprijinit de profesori

Marian Vanghelie candidează la Primăria Sectorul 5, sprijinit de profesori

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 timp de 15 ani, şi-a depus luni, 29 aprilie, candidatura ca independent la aceeași instituție, la rugămintea profesorilor din sector.

„Suntem într-un moment atipic şi sper ca România să depăşească această etapă. Sunt sigur că o să scăpăm de acei securişti trădători de ţară şi nu o să le dau numele acum”, a spus Marian Vanghelie, citat de News.ro.

Marian Vanghelie candidează la Primăria Sectorul 5, sprijinit de profesori

„O parte dintre profesorii din sectorul 5 au venit către mine, pot să spun un număr de câteva sute, care m-au rugat să candidez pentru ceea ce se întâmplă în primul rând şi în primul rând în învăţământ”, a adăugat el, precizând că ceea ce se întâmplă în școlile din sectorul 5 „nu a fost niciodată”, nici înainte de 1989.

El a mai afirmat că „aproape 15 directori din învăţământul sectorului 5, care au vrut să vină, şi-au asumat şi vin pe listele la şase partide, ca să facă echipă” cu el și că a decis să candideze „doar pentru faptul că se poate schimba” ceva și că sectorul 5, condus până acum de Cristian Popescu Piedone, este distrus.

Marian Vanghelie candidează la Primăria Sectorul 5, sprijinit de profesori
Marian Vanghelie

„Liderii adevăraţi în lume, care au făcut istorie şi care au reuşit să întemeieze state puternice, nu au reuşit decât după ce au făcut puşcărie”, a mai declarat Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost condamnat în primă instanță, în mai 2021, la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu și luare de mită, dar decizia nu a fost definitivă, iar procesul se judecă și după 3 ani.

Cine sunt candidații anunțați la Primăria Sector 5

5 persoane și-au anunțat până acum candidatura la Primăria condusă de Piedone. Este vorba despre Adrian Vigheciu, consilier general la PMB din partea PSD (susținut de PSD și PNL), Vlad Popescu Piedone, fiul lui Cristian Popescu Piedone și deputat (susținut de PUSL), Alexandru Dimitriu, fost secretar de stat la Ministerul Justiției (susținut de USR), Lidia Vadim Tudor, fiica fostului politician PRM Corneliu Vadim Tudor (susținută de AUR) și Marian Vanghelie, fost primar la sectorul 5 în perioada 2000-2015.

CITEȘTE ȘI

SONDAJ-MANIFEST: “CE ROST ARE MAMA ÎN ROMÂNIA?”

Web design © 2024 Știrea ta