Mathieu Van Der Poel câștigă Milano-San Remo, primul Monument din 2023

Mathieu Van Der Poel (Alpecin-Deceuninck) s-a impus pentru prima dată în carieră în Milano – San Remo, prima clasică monument a sezonului.

Urmatorul Monument al sezonului va fi Paris-Roubaix, unde Van Der Poel, alături de Wout Van Aert, este cotat cu 5.50 să se impună.

Olandezul a rezistat unui atac dat de Tadej Pogacar pe Poggio, apoi s-a desprins pe coborâre, trecând primul linia de sosire, cu un avans de 15 secunde față de grupul urmăritor. Filippo Ganna și Wout Van Aert au completat podiumul, în vreme ce Pogacar a terminat al 4-lea.

Așadar, momentul decisiv al Milano-Sanremo 2023 a avut loc pe cățărarea Poggio. Tadej Pogacar a atacat și părea ușor desprins. Imediat în spatele său a venit și Filippo Ganna. Ulterior, alături de sloven și italian au ajuns Mathieu Van der Poel și Wout van Aert.

Van der Poel nu a stat foarte mult în grup alături de rivalii săi. Olandezul a atacat fix când a început coborârea de pe Poggio (5,5 km înainte de final). Rutierul de la Alpecin-Deceuninck a coborât impecabil și a ajuns singur la final, bifând primul mare succes din 2023. Pentru Van der Poel este al doilea Monument din carieră, după ce s-a mai impus de două ori în Turul Flandrei.

Rutierul de la Alpecin este al 4-lea olandez care își trece în palmares La Classicissima. Primii 3 au fost Arie den Hartog (1965), Jan Raas (1977) și Hennie Kuiper (1985).

Web design © 2024 Știrea ta