F1: Sergio Perez câștigă în Arabia Saudită. Verstappen, pilotul zilei

Sergio Perez (Red Bull Racing), plecat din pole position, a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a sezonului 2023 din Formula 1.

Mexicanul a fost urmat pe podium de coechipierul său, olandezul Max Verstappen, deţinătorul titlului, şi de spaniolul Fenando Alonso (Aston Martin). Inițial, după terminarea cursei, Alonso a fost informat că a terminat pe locul 4, după o penalizare de 10 secunde.

Ce se întâmplase, de fapt? Imediat după startul cursei, Alonso a fost informat că este penalizat cu 5 secunde pentru că a călcat linia albă când se afla pe grilă, chiar înainte de a demara. Astfel, în turul 18, când a intrat la boxe pentru schimb de pneuri, el și-a executat pedeapsa.

Doar că unul dintre mecanici a atins mașina cu o secundă mai devreme să expire cele 5 secunde de penalizare. De fapt, cu câteva fracțiuni de secundă, potrivit site-ului F1, și pilotul iberic a fost penalizat cu alte 5 secunde. Cei de la Aston Martin au depus o contestație și, la câteva ore după finalul cursei, oficialii Formula 1 au luat decizia de a-i înapoia locul pe ultima treaptă a podiumului lui Alonso.

Astfel, pentru Alonso locul 3 a însemnat cel de-al 100-lea podium din carieră, iar Verstappen a fost ales ales „Pilotul zilei”.

George Russell (Mercedes) a terminat pe 4, în vreme ce Lewis Hamilton (Mercedes) a terminat pe 5, urmat de Carlos Sainz (Ferrari), locul 6.

Sergio Perez, 33 de ani, a obţinut pe circuitul urban de la Jeddah a 5-a victorie din cariera sa şi prima din acest an, devansându-l pe Max Verstappen, care pornise doar de pe poziţia a 15-a grilei de start.

Dupa acest rezultat, Verstappen ramane pe primul loc în clasamentul piloţilor, cu 44 de puncte, un singur punct mai mult decât Perez, punct pe care l-a obținut ca urmare a faptului că a realizat cel mai rapid tur al cursei de la Jeddah, iar pe locul 3 se află Fernando Alonso, 27 de puncte.

In clasamentul constructorilor, Red Bull Racing conduce cu 87 de puncte, urmata de Mercedes, cu 41 și Aston Martin, cu 35.

Urmatoarea etapă a sezonului 2023 din Formula 1 va fi Marele Premiu al Australiei, pe Albert Park Circuit din Melbourne, care se va desfășura în perioada 17-19 martie, unde Max Verstappen este cotat la Unibet cu 1.45 să castige, în vreme ce Sergio Perez beneficiază de cota 4.00 pentru aceeași perfomanță.

Clasamentul piloţilor in Formula 1

1. Max Verstappen (Red Bull) – 44 puncte
2.Sergio Perez (Mexic) – 43
3. Fernando Alonso (Spania) – 27
4. George Russell (Marea Britanie) – 21
5. Carlos Sainz Jr (Spania) – 20
6. Lewis Hamilton (Marea Britanie) – 20
7. Lance Stroll (Canada) – 8
8. Charles Leclerc (Monaco) – 6
9. Valtteri Bottas (Finlanda) – 4
10. Esteban Ocon (Franţa) – 4

Clasamentul constructorilor in Formula 1

1. Red Bull – 87 puncte
2. Mercedes – 41
3. Aston Martin-Mercedes – 35
4. Ferrari – 26
5. Alpine-Renault – 8
6. Alfa Romeo – 4
7. Haas-Ferrari – 1
8. Williams-Mercedes – 1
9. AlphaTauri-Red Bull – 0
10. McLaren-Mercedes – 0

 

Web design © 2024 Știrea ta