Moises Caicedo, cel mai scump transfer din istoria Premier League

Chelsea continuă să transfere jucători contra unor sume record pentru Premier League, dar și pentru fotbalul mondial, iar ultimul jucător transferat este Moises Caicedo.

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat faptul că Chelsea l-a transferat de la Brighton pe Caicedo pentru 133 de milioane de euro. Mijlocașul de 21 de ani va semna o înțelegere cu Chelsea valabilă până în 2031, cu opțiune de prelungire până în 2032.

Moises Caicedo, cel mai scump transfer din istoria Premier League

El va face vizita medicală și va deveni cel mai scump jucător din istoria Premier League. Recordul era deținut de Enzo Fernandez, transferat tot de Chelsea de la Benfica în urmă cu câteva luni, pentru 122 de milioane de euro.

Liverpool a fost foarte aproape să-l transfere săptămâna trecută pe Caicedo, dar jucătorul a ales-o pe Chelsea. Brighton și Liverpool ajunseseră la un acord pentru transferul jucătorului, care urma să fie supus unor teste medicale, dar mutarea nu s-a mai concretizat în cele din urmă. Caicedo a rămas la Londra și a precizat faptul că își dorește să evolueze doar pentru Chelsea, club care l-a monitorizat în toată această perioadă de mercato.

Moises Caicedo poate debuta pentru Chelsea în etapa a 2-a

Caicedo a atras atenția din sezonul trecut, atunci când a avut evoluții apreciate pentru Brighton. Mijlocașul din Ecuador a jucat 41 de meciuri pentru fosta sa echipă, reușind un gol și un assist. El a avut evoluții impresionante și la Campionatul Mondial din Qatar. În contract va fi inclus și un procent dintr-un viitor transfer. Caicedo ar putea juca primul meci pentru Chelsea în etapa a doua, pe terenul celor de la West Ham.

După ce Caicedo a fost transferat de Chelsea, acum Premier League va avea trei mijlocași de peste 100 de milioane de euro. Doi dintre ei au fost transferați de Chelsea, este vorba de Caicedo și Enzo Fernandez, iar al treilea de Arsenal, fiind vorba despre Declan Rice.

Moises Caicedo va deveni cel mai scump transfer realizat de Brighton vreodată, dupa Marc Cucurella, transferat tot de Chelsea, în 2022, pentru care a încasat 65.3 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Leo Borlovan se impune spectaculos la Trofeul Profi Timișoara

Web design © 2024 Știrea ta