Ninsorile revin în România! Anunțul Florinelei Georgescu

Ninsorile revin în România! Anunțul Florinelei Georgescu

Ninsorile revine în România! Luna martie a venit cu temperaturi scăzute și cu vreme mohorâtă, după episoadele cu temperaturi de până la 21 de grade din februarie. Florinela Georgescu de la ANM anunţă vreme rea în martie, iar Accuwheater vine cu prognoza de Paşte.

Astfel, vremea din perioada următoare va fi influențată de mai multe fenomene meteo, unele neașteptate în această perioadă. Urmează o răcire a vremii și sunt așteptate ninsori la munte în martie și aprilie. Un ciclon rar se dezvoltă în Italia și ar putea ajunge și-n România.

Ninsorile revin în România! Florinela Georgescu: ”Un ciclon se apropie de zona țării noastre”

”Zăpadă este în zona de munte, înspre zona de munte mai înaltă. Am avut anul acesta mai puțină zăpadă la munte decât anul trecut. Anul trecut, chiar dacă a fost cea mai caldă iarnă, la munte a fost strat de zăpadă consistent și persistent. Acum stratul de zăpadă este pe versanții nordici ai Carpaților Meridionali, spre Transilvania. La fel, în Carpații Orientali, pe versanții dinspre Transilvania, pentru că au fost precipitații mai consistente în vest și centru, ceea ce nu e bine pentru rezerva de apă din sol.

Precipitații abundente nu așteptăm în curând, nu precipitații care să schimbe datele. Stratului de zăpadă nu i-aș spune deocamdată adio pe acest sezon, pentru că mai este posibil, în perioadele mai reci, să mai ningă la munte în martie și chiar în aprilie.

Pentru celelalte zone, de asemenea, speranța este ca, odată intrați în primăvară, Marea Mediterană să se activeze. Chiar ne uitam la un ciclon care se dezvoltă la sud de Italia, foarte adânc, cu o dezvoltare mai rară în sezonul de iarnă. Toamna vedem acest fenomen. Merge înspre est, se apropie de zona țării noastre, dar are o circulație blocată de un anticiclon care încearcă să avanseze spre noi dinspre Câmpia Rusă și care să aducă și o ușoară răcire” a spus Florinela Georgescu, director în Administrația Națională de Meteorologie, pentru DCNews.

Ninsorile revin în România!
Florinela Georgescu

Ninsorile revin în România! Ce anunță meteorologii de la AccuWeather 

Pe de altă parte, conform informațiilor furnizate de meteorologii de la AccuWeather, în ciuda temperaturilor mai ridicate decât în mod obișnuit pentru luna februarie, în luna martie vor reveni ninsorile în anumite zone din țară.

Acestea vor fi însoțite de temperaturi scăzute, creând condiții meteorologice specifice sezonului rece. Este important ca locuitorii să fie pregătiți pentru aceste schimbări de vreme și să ia măsuri corespunzătoare pentru a se adapta condițiilor meteorologice.

În mai multe orașe din țară, inclusiv în Cluj-Napoca, situația meteorologică va fi caracterizată de revenirea precipitațiilor sub formă de ninsoare și înregistrarea de temperaturi minime negative în prima lună de primăvară.

După o lună de februarie care a adus temperaturi neobișnuit de ridicate, ultimele zile ale lunii vor marca întoarcerea la condiții meteorologice mai reci și specifice sezonului de iarnă. Este important ca locuitorii să fie pregătiți pentru aceste schimbări și să se asigure că sunt echipați corespunzător pentru vremea rece și precipitațiile potențiale.

Ninsorile revin în România! Prognoză AcuWeather

  • 12 martie 2024 – se vor înregistra ploi, temperatura maximă va fi de 8 grade, iar cea minimă va atinge -2 grade Celsius;
  • 14 martie 2024 – se vor înregistra precipitații sub formă de ninsoare, temperatura maximă va atinge 7 grade, iar cea minimă coboară la -3 grade Celsius;
  • 19 martie 2024 – se vor înregistra precipitații sub formă de ninsoare, temperatura maximă va atinge 7 grade, iar cea minimă va ajunge la 0 grade;
  • 1 martie 2024 – va ploua, temperatura maximă ajungând la 9 grade, iar cea minimă la 1 grad Celsius;
  • 22 martie 2024 – va ploua, temperatura maximă va atinge 8 grade Celsius, iar cea minimă va coborî la -2 grade Celsius;
  • 23 martie 2024 – se vor înregistra ninsori, iar temperatura maximă va atinge pragul de 8 grade. Temperatura minimă va fi de -3 grade Celsius;
  • 24 martie 2024 – va ploua, temperatura maximă va fi de 7 grade, iar cea minimă va atinge -3 grade;
  • 26 martie 2024 – se vor înregistra ninsori, temperatura maximă va fi de 8 grade, iar cea minimă va atinge -3 grade Celsius;
  • 28 martie 2024 – se vor înregistra ploi, temperatura maximă va fi de 8 grade, iar cea minimă va atinge -2 grade.

Ninsorile revin în România!

Ninsorile revin în România! Prognoză ANM

Potrivit ANM, în săptămâna 4-11 martie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord-vestice, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 11-18 martie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 18-25 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 25 martie- 1 aprilie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile, a precizat ANM.

Prognoza Accuweather de Paște 2024

În week-end-ul 4-5 mai, cel al Paștelui, temperaturile vor ajunge chiar și la 19 grade Celsius.

Important de menționat că și de 1 Mai, Ziua Muncii, liberă pentru români, vom avea temperaturi de 19 grade.

Accuweather prognozează temperaturi de până la 22 de grade în intervalul 6-12 mai 2024.

În 13-19 mai 2024 temperaturile vor ajunge chiar și la 26 grade, în ziua de duminică.

De asemenea, în intervalul 20 – 26 mai 2024, vom avea temperaturi generoase de până la 26 de grade, semn că, treptat, vine vara mult așteptată.

În fine, în săptămâna 27 mai – 2 iunie 2024 ne putem aștepta la maxime de 25 de grade (minimele fiind de 12 grade), anunță Accuweather.

CITEȘTE ȘI my Geisha, o nouă gamă de produse + reduceri de până la 35%

Web design © 2024 Știrea ta