Francesca și Norbert Maior, la Barum Czech Rally 2022

Norbert Maior, aproape să devină campion la juniori în ERC

În urma anunțului făcut de Ola Nore Jr, prin care norvegianul a dezvăluit problemele financiare care îl vor ține departe de Raliul Cehiei, Norbert Maior are șansa de a trece în fruntea clasamentului grupei Juniori, din cadrul ERC 2023.

Ola Nore Jr se află pe primul loc în clasamentul Junior ERC, cu 94 de puncte, urmat de Norbert Maior, 87 de puncte, și italianul Roberto Dapra, 81 de puncte. În aceste condiții, orice clasare a pilotului român în Top 9, cu Dapra în urma sa, îl va propulsa pe prima poziție.

Mai mult, cei trei luptă și în clasamentul ERC4, unde Roberto Dapra conduce clasamentul, cu 109 puncte, urmat de Ola Nore jr., 94 de puncte, în vreme ce Norbert Maior se află pe locul 3, cu 87 de puncte. Aici, doar o clasare în primele 9 locuri îl va urca pe pilotul clujean cel puțin pe locul secund.

Norbert Maior și Francesca Maior

PROGRAMUL Barum Czech Rally 2023

Norbert Maior, șansă mare să devină campion la juniori în cadrul ERC 2023

Mai mult Ola Nore jr. se află, acum, în imposibilitatea de a nu participa nici la ultima etapă, în Ungaria, unde orice punct adjudecat de Norbert Maior în plus față de Roberto Dapra l-ar face campion european.

„Urmează Barum Czech Rally Zlín, din păcate nu voi fi pe lista de start așa cum era planificat. Mă simt foarte trist și mă doare foarte mult să nu am posibilitatea de a putea lupta pentru a-mi păstra șansele victoriei în campionat. Mi-ar fi plăcut să particip la acest raliu iconic.

Am muncit foarte mult să găsim soluții economice pentru a putea face raliul până în ultimul moment, insa nu am strans bugetul. Sunt vremuri grele și, din păcate, sponsorii sunt împiedicați să facă plăți.

Încă mă simt norocos că am avut ocazia să particip la FIA ERC – Campionatul European de Raliuri, a fost cu adevărat o aventură! Nu numai raliurile, ci și pentru a întâlni toți oamenii de calitate, iar asta se simte ca o familie mare!

De asemenea, vreau să mulțumesc echipei mele AMD Motorsport pentru ajutorul și sprijinul foarte bun și profesionist în campionat, nu aș fi putut face asta fără ea!

Sper din tot sufletul să am ocazia de a continua raliurile anul acesta și să găsesc o soluție pentru anul viitor. Vreau să revin mai puternic, foarte curând!”, este mesajul postat pe Facebook de catre Ola Nore Jr.

Astfel, la Raliul Cehiei, un nou podium ocupat de echipajul Norbert și Francesca Maior va spori și mai mult șansele ca echipajul românesc să câștige titlul la Junior ERC. Ar fi un rezultat uriaș pentru automobilismul sportiv românesc, după titlul de campion mondial la juniori câștigat de de Simone Tempestini, în sezonul 2016.

CITEȘTE ȘI 4 echipaje din România la Barum Czech Rally 2023

Web design © 2024 Știrea ta