Novak Djokovic, primul finalist la Turneul Campionilor. Ce record urmareste sarbul

Sarbul Novak Djokovic, numarul 8 mondial, s-a calificat în finala Turneului Campionilor, dupa ce l-a învins sambata, la Torino, în semifinale, pe americanul Taylor Fritz (9 ATP), cu 7-6, 7-6.

In cealalta semifinala se vor infrunta Casper Ruud (4 ATP) si Andrey Rublev (7 ATP), norvegianul avand cota 1 pentru calificarea in finala, la Unibet, in vreme ce aceeasi performanta pentru sportivul rus beneficiaza de cota 2.

Nole a fost primul care a bifat break-ul si a condus cu 3-2 in primul set, dar Fritz a recuperat imediat, iar sarbul a avut nevoie de tiebreak pentru a-si adjudeca primul set, scor 7-6(5).

Situatia s-a inversat in setul secund, cand Taylor a facut break in chiar primul game, insa a fost tradat de principala sa arma (serviciul) chiar in momentul in care a servit pentru a duce meciul in decisiv. Djokovic a egalat si a inchis partida tot dupa un tiebreak, scor 7-6(6).

Djokovic (35 ani) s-a calificat in a 8-a finala la un Turneu al Campionilor, in cele 15 participari, si va incerca, duminica, sa egaleze recordul de 6 titluri la acest turneu, care reuneste cei mai buni 8 jucatori ai sezonului, detinut de elvetianul Roger Federer.

De asemenea, Djokovic vizeaza si al doilea sau mare titlu al anului, dupa Wimbledon, intr-un sezon in care a ratat participarea la Openul Australiei, US Open si toate turneele americane, pentru refuzul de a se vaccina anti Covid.

Pentru cele patru victorii de pana acum, dintre care trei in faza grupelor, impotriva lui Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev si Andrey Ruvblev, sarbul a castigat 2.1 milioane de dolari. Daca va castiga turneul, Novak Djokovic va mai incasa 2.2 milioane de euro si va ajunge la un total de 4.3 milioane de euro.

Novak Djokovic a castigat de cinci ori Turneul Campionilor, in 2008, 2012, 2013, 2014 si 2015.

Web design © 2024 Știrea ta