CM 2022: Qatar – Ecuador. Deschiderea turneului final din Qatar

Campionatul Mondial din Qatar va debuta duminica seara cu partida dintre Qatar, tara gazda, si Ecuador, intalnirea urmand sa inceapa de la ora 18:00, pe Stadionul Al Bayt din Al Khor.

Qatar este cotata cu 3.40 sa obtina victoria in meciul de deschidere, la Unibet, succesul Ecuadorului beneficiaza de cota 2.45, in vreme ce egalul este cotat cu 3.00

Pentru Qatar Este este prima participare la o Cupa Mondiala obtinand prezenta din postura de tara organizatoare. Vezi aici grupele turneului final si programul tuturor partidelor!

Echipa nationala qatareza se pregateste inca din luna septembrie, toti jucatorii convocati pentru turneul final evoluand in campionatul intern, Qatar Stars League.

Vara trecuta a terminat pe locul 3 la Cupa Arabiei, de asemenea a participat la CONCACAF unde a terminat prima in grupa alaturi de Honduras, Panama si Grenada. In sferturi a trecut de El Salvador, cu 3-2, fiind apoi eliminata de SUA, in semifinale, cu 1-0.

Numai putin de 18 jocuri de pregatire a disputat Qatar anul acesta, reusind sa le castige pe ultimele 4, cu Honduras, Panama, Albania si Guatemala.

De partea cealalta, Ecuador va fi prezenta pentru a 4-a data la o Cupa Mondiala, dupa editiile din 2002, 2006 si 2012.

Cea mai buna performanta a fost accederea in 16-imile de finala ale turnului organizat de Germania (2006). A terminat pe locul 4 campania de calificare pentru acest turnu final, dupa Brazilia, Argentina si Uruguay.

Selectionerul Gustavo Alfaro are un lot competitiv la dispozitie, vedeta fiind jucatorul lui Brighton, Moises Caicedo. Din lot mai fac parte Enner Valencia (Fenerbahce), Piero Hincapie (Leverkusen), Pervis Estupinan si Jeremy Sarmiento (Brighton) sau Carlos Gruezo (Augsburg).

Ecuador se afla intr-o forma de invidiat, suferind un singur esec in precedentele 15 partide disputate, iar in ultimele 6 nu a primit gol.

Cele doua reprezentative s-au infruntat pana acum intr-un singur meci amical in 2018, castigat de Qatar cu scorul de 4-3.

Web design © 2024 Știrea ta