Romania pierde orice sansa de a cuceri o medalie la Campionatul European de handbal feminin

Romania a ratat prezenta in semifinalele Campionatului European de handbal feminin, dupa ce a fost invinsa de Muntenegru, scor 34-35, in al doilea meci din grupa principala II.

Tricolorele au facut o prima repriza foarte buna, chiar daca brigada de arbitri a gresit de multe ori in defavoarea Romaniei. La pauza, tabela arata egalitate, 18-18. In a doua parte a infruntarii, elevele lui Florentin Pera nu au mai fost la fel de decisive, iar muntenegrencele au reusit sa se desprinda si sa tina de avantaj pana la finalul meciului.

Cristina Neagu a fost din nou cea mai buna marcatoare a Romaniei, cu noua goluri marcate, dar Dumanska a iesit in evidenta prin paradele sale. Din partea Muntenegrului, s-au remarcat Radicevic si Grbic, ambele cu cate opt reusite.

Cristina Neagu, care are 296 de goluri la Europene, fiind cel mai bun marcator din istorie la turneele finale (feminin sau masculin), a avut un discurs dur la adresa arbitrajului: „Mai avem un meci, cu siguranta vom face tot ce putem pentru a castiga. Nu avem timp de odihna. E frustrant ca am pierdut la un gol, si cu Olanda, si acum. Am avut ghinion ca am prins Olanda la inceput de campionat. Nu mai e timp acum sa intoarcem mortul de la groapa. Nu poti juca nimic cu un astfel de arbitraj. Nu ai cum sa joci impotriva unor decizii ca astea. La meciurile noastre niciodata nu se duc la ecranul ala sa vada ce s-a intamplat. Nu vor pur si simplu, nu inteleg de ce. Pe noi acest meci ne putea tine in carti pentru semifinale”.

In urma rezultatului, Romania a ramas cu 2 puncte si mai poate spera cel mult la locul 8, iar Muntenegru a acumulat 6 si a obtinut calificarea in semifinale.

In primul meci din grupa II, tricolorele au invins Spania, cu 28-27, iar in ultima disputa se vor confrunta, miercuri, cu Germania (ora 16.30).

Tot in grupa II s eva juca, tot marti, partida Franta – Germania, iar in cazul unei victorii, frantuzoaicele vor merge si ele in semifinalele Campionatului European.

Web design © 2024 Știrea ta