Paul Georgescu, primul român care detine „Original Triple Crown”

Paul Georgescu, înotător în ape libere și înghețate, este oficial primul român care a primit distincția „Original Triple Crown”.

În același timp, Georgescu a devenit al 10-lea om din istorie care reușește o astfel de performanță incredibilă, informează aimx.ro.

Paul Georgescu, primul român care detine „Original Triple Crown”
Paul Georgescu, primul român care detine „Original Triple Crown”

Distincția este acordată înotătorilor care reușesc să traverseze Enghlish Channel, North Channel și Bristol Channel. Kevin Murphy, în 1972, a fost primul pamantean care a avut succes în traversarea celor 3 teribile stramtori.

Bristol Channel Swimming Asociation a ratificat traversarea lui Paul Georgescu din 24 iulie 2023. Românul a înotat din Porthcawl, Țară Galilor în Devon, Anglia, în 10 ore, 55 de minute și 36 de secunde.

Paul Georgescu, fost poloist de performanță și actual profesor de educație fizică și sport în București, a devenit primul român care reușește să traverseze „ruta istorică” a Canalului Bristol și astfel și pimul român care își trece în palmares un titlu mult râvnit de inotatorii în ape libere: „Original Triple Crown”.

Traversările lui Paul Georgescu din cadrul „Original Triple Crown”

14 septembrie 2016: English Channel ( Anglia – Franța) , 13 ore și 26 de minute

25 august 2022: North Channel ( Irlanda de Nord – Scoția), 11 ore și 7 minute

24 iulie 2023: Bristol Channel (Țară Galilor – Anglia), 10 ore 55 de minute

„Cu siguranță cea mai grea, dificilă traversare a fost cea a Canalului Nordic, după părerea mea, poate chiar cea mai grea stramtoare de traversat din lume. Și experiență din Bristol Channel a fost una dificilă.

Am înotat pe timp de noapte (a fost a treia strâmtoare înotată noaptea), iar de la mijlocul traversării nu am mai putut să mă alimentez. Vomitam doar când știam că se apropie momentul de alimentare. Starea această de rău s-a datorat în primul rând valurilor care au ajuns și la doi metri”, a declarat Paul Georgescu pentru aimx.ro.

CITEȘTE ȘI Jerome France, victorie cu repetiție în Pasul Gutâi

Web design © 2024 Știrea ta