Peter Sagan surprinde intreaga lume: „A venit momentul sa ma retrag!”

Peter Sagan (33 de ani, TotalEnergies) a anuntat, joi, 23 ianuarie, la San Juan (Argentina), ca 2023 va fi ultimul sau sezon pe sosea si ca isi va incheia cariera dupa proba de mountain bike de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Milan-San Remo este prima cursa Monument a sezonului, unde Peter Sagan beneficiaza de cota 34.00, la Unibet, pentru a castiga trofeul, in vreme ce Wout Van Aert, principalul favorit, are cota 6.50 pentru aceeasi performanta.

Nimeni nu se astepta cu adevarat, nici macar staff-ul echipei TotalÉnergies, prezent in Argentina pentru Turul de la San Juan, ca Petr Sagan, triplul campion mondial, sa faca acest anunt, fix in ziua in care isi sarbatorea aniversarea, dupa 13 ani de profesionalism.

„Trebuie sa spun ca a venit momentul. Am spus ca as vrea sa inchei acest sezon ca ciclist de curse in World Tour. As vrea sa ma pregatesc pentru Jocurile Olimpice pe bicicleta montana”, a subliniat slovacul, inconjurat de colegi, antrenori si asistenti, pe o scena amenajata la Autodromul Villicum, situat in apropiere de San Juan.

Peter Sagan a inregistrat 121 de victorii de la debutul sau in ciclismul profesionist, fiind invingator in 12 etape in Turul Frantei si 4 din Turul Spaniei. El a reusit sa castige de asemenea cursa Paris-Roubaix si Turul Flandrei, printre alte succese. De asemenea, a stabilit un record in Turul Frantei, purtand tricoul verde de 7 ori.

„Intotdeauna am spus ca mi-ar placea sa-mi inchei cariera in mountain bike, pentru ca mi-am inceput cariera de ciclist la aceasta specialitate”, a adaugat Sagan.

„El Bicho”, un idol la San Juan, a precizat totodata ca si-ar dori sa petreaca mai mult timp alaturi de fiul sau Marlon si sa vada viata din diferite unghiuri, nu doar ca ciclist.

„Nu a fost niciodata visul meu sa concurez pana la varsta de 40 de ani. Cred ca acum este momentul si daca voi putea sa-mi inchei cariera la Olimpiada de la Paris, va fi un lucru bun pentru mine. Nu este vorba de a cauta medalii, nu vreau sa am nicio presiune daca castig sau pierd. Este ceva ce mi-am dorit mereu, sa-mi inchei cariera in mountain bike, iar anul viitor este an olimpic. Dar am vrut sa o fac pentru mine, nu pentru altcineva”, a conchis Peter Sagan.

Web design © 2024 Știrea ta