Piloții ucraineni au început antrenamentele pe F-16

Piloții ucraineni au început antrenamentele pe F-16

Piloții ucraineni au început să se antreneze pe avioane de luptă F-16, a declarat sâmbătă ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov, relatează CNN.

„Antrenamentul (pe avioanele F-16) au început”, a declarat Reznikov, adăugând că un număr de ingineri şi tehnicieni ucraineni se antrenează, de asemenea, împreună cu piloţii.

Reznikov a spus că nu va dezvălui cât timp va dura antrenamentul, dar a precizat că „un termen minim de antrenament este de şase luni”.

Potrivit lui Reznikov, instructorii vor fi cei care vor anunţa finalizarea instruirii, atunci când vor vedea că piloţii, inginerii şi tehnicienii ucraineni pot aplica cu succes noile lor abilităţi.

De asemenea, cursanţii vor face ore de limba engleză pentru terminologia tehnică, deoarece „nivelul de bază al limbii engleze nu este suficient”, a spus el.

Piloții ucraineni au început antrenamentele pe F-16

Între timp, perioada de pregătire va fi folosită pentru a determina ce ţară va furniza Ucrainei aeronavele şi în ce cantitate. Reznikov a spus că este, de asemenea, important să se determine ce fel de arme vor transporta avioanele F-16.

„La urma urmei, fără radare, avionul nu poate vedea, iar fără mitraliere, rachete şi obuze, nu este o armă, ci doar un purtător”, a punctat el.

Romania, printre țările care susțin programul de antrenament F-16

Programul de antrenament F-16 este susţinut de o coaliţie de 11 ţări NATO, din care face parte şi România, şi necesită aprobarea oficială a SUA, deoarece avioanele sunt de tehnologie americană.

„Statele Unite au aprobat trimiterea de avioane de luptă F-16 către Ucraina din Danemarca şi Ţările de Jos pentru apărarea împotriva invadatorilor ruşi, de îndată ce instruirea piloţilor este finalizată”, a declarat, joi, un oficial al SUA, citat de Reuters.

CITEȘTE ȘI RUSIA NU VREA PACE: „SĂ VINĂ TÂRÂNDU-SE ÎN GENUNCHI, CERŞIND MILĂ”

Web design © 2024 Știrea ta