Preoții nu au voie să ceară bani pentru nunți și înmomântări

Preoții nu au voie să ceară bani pentru nunți și înmomântări. Pot fi reclamați și, ulterior, caterisiți

Preoții care solicită fonduri pentru a oficia ceremonii de înmormântare sau căsătorie pot fi caterisiți, iar oamenii pot raporta direct aceste situații la Patriarhia Română folosind adresa de mail specială destinată sesizărilor venite de la enoriași.

Majoritatea românilor crede că trebuie să ofere bani preoților la căsătorie sau înmormântare, mai ales că aceste tarife sunt afișate în majoritatea parohiilor.

Mesagerul Hunedorean scrie că oamenii nu trebuie să plătească nimic pentru biserică. Ajutoarele financiare pe care enoriașii le pot plăti la libera alegere, cu o chitanță în schimb. De fapt, Biserica Ortodoxă Română pedepsește preoții care cer bani pentru cununii sau înmormântări, ceea ce ar putea duce la caterisirea lor.

Preoții nu au voie să ceară bani pentru nunți și înmomântări

Preoții nu au voie să ceară bani pentru nunți și înmomântări

Potrivit lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preoții care solicită fonduri pentru înmormântări riscă chiar să-și piardă parohia. Sancțiunile pot varia de la mustrare simplă până la verificări regulate sau chiar caterisire în cazurile extreme. Această hotărâre de sinod a fost luată pentru a asigura transparența financiară, pentru a împiedica familiile îndurerate să profite de banii lor și pentru a preveni abuzuri.

Cu toate acestea, există situații în care indivizii susțin că nu au auzit de această hotărâre sau că, din anumite motive, nu pot respecta-o. Prin urmare, există o problemă în comunicarea enoriașilor cu privire la regulile și regulile bisericii.

De asemenea, puteți trimite toate cazurile Patriarhiei prin e-mail. Regulile și restricțiile cu privire la finanțarea serviciilor funerare de către preoți diferă de la o biserică la alta.

Preoții nu au voie să ceară bani pentru nunți și înmomântări

Este, prin urmare, recomandat să consultați întotdeauna surse oficiale sau autoritățile bisericești locale pentru informații precise și actualizate despre această problemă.

În cele din urmă, contribuțiile financiare pe care bisericile le solicită nu sunt necesare; mai degrabă, acestea sunt doar finanțare voluntară oferită de enoriași bisericii. În timp ce preoții pot fi sancționați dacă cer bani în mod abuziv, este esențial ca aceștia să respecte normele legale și etice.

Cu toate acestea, pentru a preveni neînțelegerile și problemele în această privință, este necesară o mai bună comunicare și informare între biserică și enoriași. În cazul în care persoanele sunt obligate să plătească, acestea pot fi raportate Bisericii Ortodoxe Române la adresa: biroul.sesizari@patriarhia.ro.

CITEȘTE ȘI

PREOTUL CARE SLUJEȘTE PRIN SEMNE: „ESTE CRUCEA MEA”

Web design © 2024 Știrea ta