Scrisoarea de "adio" a lui Lewis Hamilton către Mercedes

Scrisoarea de „adio” a lui Lewis Hamilton către Mercedes. Ce a spus despre plecarea la Ferrari

Scrisoarea de „adio” a lui Lewis Hamilton către Mercedes. Lewis Hamilton se va despărți de Mercedes după sezonul 2024, iar din sezonul 2025 se va alătura Scuderiei Ferrari, alaturi de Charles Leclerc.

La două zile de la această știre, pilotul britanic a venit cu o postare pe rețelele sociale, prin care și-a luat „adio” de la Mercedes, mulțimindu-i echipei pentru tot ce a făcut pentru el.

Hamilton a punctat cum a resimțit ultimele zile și a ținut să le mulțumească tuturor celor de la Mercedes, inclusiv lui Toto Wolff, dar și lui Niki Lauda, care a avut un rol important în aducerea sa acum 11 ani.

Scrisoarea de „adio” a lui Lewis Hamilton către Mercedes

”Au fost câteva zile nebuneşti care au fost pline de o gamă întreagă de emoţii. Dar, după cum ştiţi cu toţii acum, după 11 ani incredibili petrecuţi la Mercedes-AMG Petronas F1 Team, a sosit momentul să încep un nou capitol din viaţa mea şi mă voi alătura Scuderiei Ferrari în 2025.

Mă simt incredibil de norocos după ce am realizat atât de multe lucruri alături de Mercedes la care puteam doar să sper când eram copil. Acum am șansa să îmi îndeplinesc un alt vin din copilărie, să conduc în roșul de la Ferrari. Mecedes a fost o mare parte din viața mea de când aveam 13 ani, deci această decizie a fost cea mai grea pe care a trebuit să o iau vreodată.

Scrisoarea de "adio" a lui Lewis Hamilton către Mercedes

Sunt incredibil de mândru de tot ce am atins împreună și sunt recunoscător pentru munca și dedicarea tuturor alături de care am lucrat de-a lungul anilor și evident îi sunt recunoscător lui Toto, pentru prietenie, îndrumare și pentru că a fost un lider. Am câștigat împreună titluri, am doborât recorduri și am devenit cel mai de succes parteneriat din istoria F1 dintre o echipă și un pilot. Desigur, nu îl pot uita pe Niki (n.r. Lauda), care a fost un susținător imens și de care îmi este dor în fiecare zi.

Trebuie de asemenea să îmi împărtășesc toată aprecierea către toată conducerea Mercedes-Benz și către toți cei de la compania din Germania și din toată lumea, pentru că m-ați susținut în toți acești 26 de ani.

Scrisoarea de "adio" a lui Lewis Hamilton către Mercedes

A venit momentul potrivit însă să fac o schimbare și să accept o nouă provocare. Îmi aduc aminte de sentimentul de a ‘sări în gol’ pe care l-am avut când m-am alăturat lui Mercedes în 2013. Știu că unii oameni nu au înțeles decizia la momentul acela, dar a fost corect să iau acea decizie, iar acum am același sentiment. Sunt entuziasmat să văd ce pot să aduc acestei noi oportunități și ce putem face împreună.

Cu toate acestea, chiar acum nu mă gândesc la 2025. Mă concentrez pe următorul sezon și pe cum mă voi întoarce pe circuit pentru Mercedes. Sunt mai motivat ca oricând, sunt mai bine din punct de vedere fizic ca oricând, mai concentrat, vreau să o ajut pe Mercedes să câștige din nou. Sunt 100% dedicat muncii pe care trebuie să o fac acum și sunt determinat să îmi închei parteneriatul cu echipa la nivel înalt.

Mulțumesc tuturor celor care ați fost în această călătorie alături de mine, cu toții m-ați ridicat pentru a-mi atinge visele și sper că voi continua să vă fac mândri. Ca întotdeauna, vă transmit dragostea și energia mea pozitivă”, a fost mesajul lung postat de septuplul campion mondial pe rețelele sociale.

Odată cu venirea lui Lewis Hamilton la Ferrari, spaniolul Carlos Sainz va pilota, în 2024, ultimul său sezon pentru Scuderia de la Maranello.

CITEȘTE ȘI

VICTORIE CU REPETIȚIE LA WINTER ROMANIA HISTORIC RALLY 2024

Web design © 2024 Știrea ta