Avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit, iar șeful Wagner ar fi murit

Avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit, iar șeful Wagner ar fi murit

UPDATE Imagini de la locul accidentului au fost publicate de meduza.io de pe canalul telegram Mash. Imaginile sunt însoțite de următoarea explicație: Înainte ca avionul să se prăbușească în regiunea Tver, martorii oculari au auzit două pocnituri puternice. Ulterior, aripa și stabilizatorul s-au desprins și au aterizat lângă o fermă abandonată din satul Kuzhenkino.

–––

Un avion care îi aparține lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit în regiunea rusă Tver, iar șeful organizației Wagner este dat ca mort.

„Bucătarul lui Putin” se afla la bord și s-ar afla printre victime, potrivit agenției de presă ruse Tass, care citează o declarație a agenției federale de transport a Rusiei.

Și BBC scrie că Prigojin a murit în accidentul aviatic. Un canal de Telegram apropiat de Wagner Gray Zone, a raportat că avionul a fost doborât de apărarea antiaeriană în regiunea Tver, la nord de Moscova. potrivit publicației britanice.

Avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit, 10 persoane ar fi murit

10 oameni au murit după prăbușirea avionului privat, la nord de Moscova, potrivit Tass. Se crede că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, se afla la bordul avionului. Printre victime se află și Dmitri Utkin, mâna dreaptă a lui Prigojin, potrivit New York Times.

Informația a fost confirmată de agenția Tass. Agenția pentru aviație a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului.

Avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit, iar șeful Wagner ar fi murit
Avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit, iar șeful Wagner ar fi murit

„A fost declanșată o anchetă cu privire la prăbușirea aeronavei Embraer, care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceștia se află și numele lui Evgheni Prigojin”, a anunțat, într-un comunicat, Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia.

Accidentul aviatic are loc la 2 luni de la revolta eșuată a lui Prigojin, în urma căreia șeful grupului Wagner și luptătorii săi au fost exilați în Belarus.

Dosarul penal deschis împotriva lui Prigojin în timpul revoltei a fost închis, iar mercenarii Wagner au călătorit în Belarus în baza unui acord cu Alexander Lukașenko. Cu toate acestea, Prigojin a continuat să își petreacă o mare parte din timp în Rusia.

La 21 august, a fost publicat un videoclip cu Prigojin, în care acesta a declarat că se află în Africa și a anunțat recrutarea de noi mercenari.

CITEȘTE ȘI Accidentul de la 2 Mai – Patru capete din IPJ Constanța, destituite

Web design © 2024 Știrea ta