Rafael Nadal a revenit pe teren după 346 de zile

Rafael Nadal a revenit pe teren după 346 de zile, la Brisbane

Rafel Nadal a revenit, oficial, pe terenul de tenis, după o pauză de aproximativ un an de zile, într-o partidă de dublu, disputată în cadrul turneului de la Brisbane (Australia).

Rafael Nadal a revenit pe teren după 346 de zile, la Brisbane

După 346 de zile de absență din circuitul profesionist, Rafael Nadal a revenit pe terenul de tenis alături de bunul său prietenul Marc Lopez. Cei doi au evoluat împotriva perechii australiene Max Purcell / Jordan Thompson.

Cu o experiență mai mare în partidele de dublu, Purcell și Thompson s-au impus în două seturi, scor 6-4, 6-4.

Rafael Nadal și Marc Lopez s-au reunit pentru proba de dublu de la Brisbane, la 8 ani după ce au câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio (după o finală cu românii Florin Mergea și Horia Tecău).

Lopez, care s-a alăturat echipei de antrenori a lui Nadal în decembrie 2021, se retrasese din tenisul profesionist după o înfrângere în turul doi la dublu la Masters-ul de la Madrid din 2022, alături de Carlos Alcaraz.

Nadal si Lopez

Rafael Nadal va reveni și în proba de simplu, împotriva lui Dominic Thiem

Pentru proba de simplu a turneului de la Brisbane, Nadal a primit un wild – card, acesta ajungând pe locul 672 ATP, și va evolua în primul tur împotriva lui Dominic Thiem (98 ATP).

În vârstă de 30 de ani, austriacul nu traversează cea mai bună perioadă a carierei, el zbătându-se în ultimele sezoane să ajungă la forma care l-a consacrat (a câștigat US Open-ul la ediția din 2020).

De-a lungul timpului, Nadal și Thiem s-au întâlnit de 15 ori, scorul fiind 9-6 în favoarea ibericului.

Dominic a câștigat ultimele două dueluri directe, ambele având loc în 2020 (unul dintre cele mai bune sezoane ale austriacului în circuitul ATP): la Australian Open și la Turneul Campionilor.

Ultima victorie a lui Rafa împotriva lui Thiem datează din 2019, din finala de la Roland Garros.

Rafael Nadal a revenit pe teren după 346 de zile, la Brisbane
Nadal si Thiem, la ultimul lor duel, in 2020

CITEȘTE ȘI AO 2024. PREMIILE OFERITE SPORTIVILOR, MĂRITE SUBSTANȚIAL

Nadal a jucat ultimul meci oficial la Australian Open 2023, atunci când în turul al doilea era învins de Mackenzie McDonald.

De la acel moment, Rafa a ratat tot sezonul din cauza problemelor la șold, iar în luna iunie a acestui an a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Spaniolul a adunat 1068 de victorii în carieră și a pierdut de 220 de ori. Are 92 de titluri ATP câștigate de-a lungul timpului, iar dintre acestea 22 de sunt de Grand Slam (la două în urma recordmanului Novak Djokovic).

Web design © 2024 Știrea ta