Tractor Porche

Un tractor, noua ”bijuterie” a lui Ion Țiriac

Unul dintre cei mai bogați oameni din România și-a cumpărat un tractor Porsche, pe care l-a prezentat pe pagina oficială de Facebook a „Țiriac Collection”.

”O călătorie în timp către o epocă în care utilitatea se îmbina armonios cu designul – Porsche-Diesel Super S 308”, se arată pe pagina de Facebook.

Este vorba despre Ion Țiriac, care a decis să își cumpere un tractor Porsche Diesel Super S3008, restaurat în urmă cu 15 ani. Tractorul Porsche de colecție a lui Ion Țiriac valorează aproximativ 20.000 de euro și a fost produs pentru o scurtă perioadă de timp în 1958, iar afaceristul a decis ca vizitatorii să îl poată vedea la expoziția sa din România.

Un tractor, noua ”bijuterie” a lui Ion Țiriac

Porsche a lansat în 1957 modelul Super S308 ca un vehicul sofisticat pentru fermele mijlocii și mari. Echipat cu un motor în patru timpi, 3 cilindri, cu o capacitate de 2466cc, acesta dezvoltă o putere de 38cp și o viteză maximă de numai 24km/h, fiind unul dintre cele mai puțin rapide modele construite de Porsche.

O caracteristică neobișnuită a tractorului Porsche a fost cuplajul hidraulic dintre motor și cutia de viteze, care permitea schimbarea treptelor de viteză fără acționarea ambreiajului. Astfel, tractorul devenea foarte ușor de utilizat și întreținut de către fermieri, reducând în același timp uzura componentelor transmisiei.

Evident, Porche a păstrat aspectul tipic: vopsea roșie și capota motorului elegantă și înclinată. Construit în anul 1958, modelul este o piesă minunată din istoria Porsche și este unul dintre cele mai rare modele pe care le bom putea admira la galeria „Țiriac Collection”.

Un tractor, noua ”bijuterie” a lui Ion Țiriac
Tractor Porche

„Țiriac Collection”, 10 ani de la inaugurare

Țiriac Collection, galeria mașinilor de excepție care îmbină valoarea istorică cu forța și dinamismul prezentului, a sărbătorit un deceniu de la inaugurare printr-un eveniment aniversar spectaculos.

În prezența domnului Ion Țiriac și a distinșilor săi invitați, evenimentul a fost o celebrare a celor 10 ani de pasiune, eleganță și evoluție în lumea automobilelor de colecție, evidențiind momente remarcabile din istoria galeriei și prezentând o serie aparte de unități restaurate complet în atelierul Țiriac Collection.

„Pe parcursul acestui prim deceniu, galeria Țiriac Collection a devenit o destinație de referință pentru numeroși pasionați de mașini. Una dintre cele mai mari satisfacții pentru mine rămâne faptul că atâți copii vin aici cu entuziasm și descoperă istoria autentică a evoluției automobilelor. Îmi doresc ca pasiunea pentru mașini să fie transmisă și viitoarelor generații, iar această colecție oferă o oportunitate unică prin misiunea educațională asumată în urmă cu 10 ani. Fiecare automobil din colecția mea are o poveste vie și este o lecție de istorie în sine”, a declarat Ion Țiriac, în cadrul evenimentului.

CITEȘTE ȘI PRIMUL TRAILER GTA VI A FOST LANSAT CU 13 ORE MAI DEVREME

Web design © 2024 Știrea ta