Rafael Nadal, out de la Roland Garros. Când vrea să se retragă

​Rafael Nadal, 36 de ani, a anunțat că nu va participa la Roland Garros 2023, iar accidentarea suferită la începutul acestui an l-a făcut să se gândească și la retragere, spaniolul urmând să-și desfășoare ultimul său sezon în circuitul ATP în 2024.

Roland Garros 2023 se va desfãșura în perioada 28 mai – 11 iunie, la Paris, unde Carlor Alcaraz este principalul favorit, cotat la Betano cu 2.10, urmat de Novak Djokovic, cota 3.10.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută la Academia Rafa Nadal din Manacor, Nadal, de 14 ori campion pe zgura de la Paris, a vorbit despre momentul în care va reveni pe teren, deși gândurile sale sunt îndreptate către retragere.

„Sunt aici pentru diferite motive. Este imposibil pentru mine să joc la Roland Garros anul acesta. Nu este o decizie pe care o iau eu, ci corpul meu. Nu intenționez să joc în aceste luni care vor urma. La nivel personal, sunt zi de zi la muncă, însă lucrurile sunt dificile. Problema fizică nu a progresat așa cum ar fi trebuit, așa că nu există o dată în care pot spune că voi reveni. Mi-aș dori să fiu prezent la Davis Cup 2023…

Oricum, voi încerca să revin în 2024 pentru probabil ultimul meu an în circuit, să-mi iau rămas bun de la toate turneele care au contat în cariera mea.

Îmi este greu să îmi imaginez că organismul meu va răspunde mai bine ca să îmi prelungesc cariera. Nu sunt o persoană delirantă, deci nu cred că se va întâmpla o schimbare magică. Este perfect pentru mine să mă gândesc mai departe, dar, ca să nu existe neînțelegeri, am spus că intenția mea este aceasta. Orice este posibil, deși cred că este și puțin probabil.

O să mă opresc, nu o să mă mai antrenez. Au fost luni în care am avut multe momente de frustrare, dar există un moment în care trebuie să te oprești. Dacă nu mă opresc, nu cred că voi putea să mă întorc anul viitor. O deconectare îmi va face bine, și celor care îmi sunt alături”, a spus Rafael Nadal, citat de Marca.

Fostul lider mondial a mai spus că vrea să fie „la cel mai înalt nivel” în ultimul său an în circuit, unul în care participarea la Olimpiadă ar fi un obiectiv important de atins.

„Nu știu ce se va întâmpla anul viitor. Nu știu dacă voi fi din nou competitiv pentru a câștiga Grand Slamuri. După o pauză lungă este dificil, dar de ce nu. Voi încerca să-mi dau o șansă de a concura din nou. Voi încerca să mă asigur că ultimul meu an nu va fi doar o paradă și că pot concura la cel mai înalt nivel. Va trebui să așteptăm pentru a vedea dacă voi putea face asta. Aș vrea să joc ceea ce este important pentru mine anul viitor, iar Jocurile Olimpice sunt importante pentru mine, dar nu știu”, a încheiat Nadal.

Nadal a suferit o accidentare la psoas (muşchiul flexor al şoldului) în turul al doilea de la Australian Open, pe 18 ianuarie, când s-a înclinat în trei seturi în faţa americanului Mackenzie McDonald. Campionul iberic nu a mai participat de atunci la nicio competiţie oficială, ratând în special turneele de categoria Masters 1.000 de la Monte Carlo, Madrid şi Roma, ambele pe suprafaţa sa favorită, zgura.

Web design © 2024 Știrea ta