Novak Djokovic, eliminat din sferturile Mastersului de la Roma

Novak Djokovic, liderul ATP şi principal favorit, a fost eliminat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Roma, cu 2-6, 6-4, 2-6, de danezul Holger Rune (7 ATP, favorit nr. 7).

Rune s-a impus după un meci de două ore şi 17 minute, şi va juca în penultimul act împotriva învingătorului din partida care-i opune pe norvegianul Casper Ruud (4 ATP, favorit nr. 4) şi argentinianul Francisco Cerundolo (31 ATP).

Astfel, danezul a obținut calificarea în semifinalele de la Roma și a devenit primul jucător după Rafael Nadal care îl bate pe Djokovic de două ori la rând.

Djokovic, care luni îi va ceda primul loc în ierarhia mondială spaniolului Carlos Alcaraz, a disputat miercuri al 78-lea său meci la Roma, depăşind recordul deţinut de Rafael Nadal. Sârbul a atins sferturile de finală la Foro Italico pentru a 17-a oară la rând, câştigând trofeul de şase ori, ultima oară anul trecut.

La final, sârbul a fost fair-play și a avut puterea să-l felicite pe tânărul danez, care a prins la vârsta de 20 de ani a treia semifinală de turneu Masters 1000 din carieră.

DJOKOVIC NU ESTE ÎNGRIJORAT DE FORMA SA ÎNAINTE DE ROLAND GARROS

În acest sezon, Djokovic nu a reușit să treacă de sferturile de finală la niciunul dintre cele 3 turnee pe zgură pe care le-a disputat în acest an (Monte Carlo, Banja Luka și Roma), astfel că există semne de întrebare cu privire la capacitatea sa de a câștiga la Roland Garros, al doilea Grand Slam al sezonului.
Nole crede însă că va fi pregătit și a insinuat că formatul 3 din 5 seturi îi este favorabil. „Știu că pot juca întotdeauna mai bine. Cu siguranță, îmi doresc foarte mult să lucrez la anumite aspecte ale jocului meu, ale corpului meu și sper să ajung la 100%. Acesta este scopul. Întotdeauna îmi place să joc la un Grand Slam, împotriva oricui, pe orice suprafață, după sistemul cel mai bun din cinci seturi. Vom vedea cum va fi.”, a spus Djokovic, la conferința de presă.
Web design © 2024 Știrea ta