Pascal Ackermann. Foto: Getty Images

Turul Italiei 2023: Pascal Ackermann, la prima victorie a sezonului

Pascal Ackermann (UAE) a obținut prima sa victorie din 2023 chiar în Turul Italiei, după un sprint adjudecat la foto-finish, în etapa a 11-a, între Camaiore și Tortona.

A 11-a etapă din Turul Italiei a fost cea mai lungă din această ediție (219 km). Sportivii au trecut peste 3 vârfuri (Passo del Bracco, Colla di Boasi, Passo della Castagnolla), iar finalul a fost unul plat, dedicat sprinterilor.

Imediat după startul oficial s-a format o evadare din 6 oameni. Printre aceștia se aflau Diego Sevilla, Thomas Champion și Laurenz Rex, care s-au menținut la o distanță constantă față de pluton de peste 2 minute o bună parte din etapă.

O căzătură în ultimii 70 de km, pe coborâre, l-a scos din competiție pe Tao Geogeghan Hart, care a ieșit pe targă din acest incident. Restul rutierilor care au căzut au reușit să revină în cursă, printre care și primii doi clasați la general, Geraint Thomas și Primoz Roglic. La scurt timp după, într-o altă căzătură, care a avut loc în pluton, Oscar Rodriguez (Movistar) a fost cel mai afectat și a abandonat.

În sprintul final s-a impus Pascal Ackermann, la foto-finish, urmat de Jonathan Milan si Mark Cavendish. Astfel, aceasta este prima victorie de etapă a celor de la UAE în această ediție și, de asemenea, Ackermann a bifat al 5-lea succes din carieră într-un Mare Tur, după alte două victorii de etapă în Turul Italiei 2019 și Turul Spaniei 2020.

În clasamentul general, Geraint Thomas are în continuare 2 secunde în fața lui Primoz Roglic și 22 față de Joao Almeida.

Web design © 2024 Știrea ta