Regele Charles s-a operat de prostată.

Regele Charles s-a operat de prostată. „Este bine, stați liniștiți”

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost operat vineri pentru prostata mărită, după ce a fost internat în spital în cursul dimineţii, iar acum „se simte bine” şi se aşteaptă să petreacă cel puţin o noapte în spital, relatează BBC News.

Procedura a fost efectuată la spitalul privat London Clinic, unde şi Catherine, Prinţesa de Wales, a fost operată săptămâna trecută. Regele şi-a vizitat, de altfel, nora la spital, vineri dimineaţă, înainte de a fi operat.

Regele Charles s-a operat de prostată. „Este bine, stați liniștiți”

Regina Camilla l-a însoţit pe rege la internare, dar a părăsit spitalul ulterior, în jurul orei locale 15:00 spunand reporterilor prezenti: „Este bine, stați liniștiți”.

O purtătoare de cuvânt a prim-ministrului Rishi Sunak a declarat că acesta i-a transmis regelui cele mai bune urări de „însănătoşire grabnică”.

Regele Charles şi-a făcut publică problema de sănătate săptămâna trecută, considerând că în acest fel transmite un mesaj către alţi bărbaţi să îşi facă un control al prostatei.

Regele Charles s-a operat de prostată.

Prostata mărită NU înseamnă că există risc crescut de a dezvolta cancer

Mulţi bărbaţi se îngrijorează că a avea o prostată mărită înseamnă că au un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Nu este cazul, dar mărirea benignă a prostatei poate duce uneori la complicaţii, cum ar fi o infecţie a tractului urinar, retenţie urinară cronică şi retenţie urinară acută. Nu se cunoaşte cauza măririi prostatei, dar se crede că aceasta este legată de schimbările hormonale pe măsură ce bărbatul îmbătrâneşte.

În urma dezvăluirii afecţiunii regelui Charles, site-ul NHS – sistemul public de sănătate britanic – a înregistrat o creştere a numărului de căutări despre prostata mărită, un interes salutat de medici şi organizaţii de caritate.

Palatului Buckingham a declarat că regele a fost „încântat să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra conştientizării sănătăţii publice”. De asemenea, el le-a mulţumit celor care i-au „trimis urările lor de bine”.

Prostata mărită, o problemă benignă a prostatei, care nu este canceroasă, este frecventă la bărbaţii în vârstă, potrivit NHS. Aproximativ unul din trei bărbaţi de peste 50 de ani va avea unele simptome ale unei prostate mărite, care este o glandă situată chiar sub vezica urinară.

Tratamentul medical la care a fost supus regele nu este atât de grav încât să necesite modificări constituţionale pentru rolul regelui ca şef de stat. Nu este nevoie de „consilieri de stat” care să ţină locul monarhului. Totuşi, angajamentele publice ale regelui vor fi amânate după ce va fi supus procedurii de corecţie a prostatei mărite.

CITEȘTE ȘI

MADONNA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE DOI FANI PENTRU „PRACTICI COMERCIALE INCORECTE, NELOIALE ŞI/SAU ÎNŞELĂTOARE”

Web design © 2024 Știrea ta