Simone Tempestini câștigă Raliul Argeșului pentru a 5-a oară

Simone Tempestini câștigă Raliul Argeșului pentru a 5-a oară. Andrei Girtofan, noul lider la general

Simone Tempestini și Sergiu Sebastian Itu, campionii naționali în exercitiu, s-au impus în Raliul Argeșului, a doua etapă a sezonului 2024 din cadrul Campionatului Național de Raliuri Betano.

Simone Tempestini câștigă Raliul Argeșului. Andrei Girtofan, noul lider la general

Pe locul secund s-a clasat surprinzătorul echipaj bulgar, Martin Surilov / Zdravkov Zdravko, în vreme ce ultima treaptă a podimului a fost adjudecată de Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, care au devenit lideri în clasamentul general.

Simone Tempestini câștigă Raliul Argeșului pentru a 5-a oară
Simone Tempestini și Sergiu Itu

Raul Badiu și Rares Fetean, câștigătorii primei etape a sezonului, au abandonat prematur, surprinși de schimbarea de aderență pe traseul PS2 – Lacul Vidraru, unde a plouat cu o zi înaintea startului.

Pe lista abandonurilor s-au numarat și frații Maior, care au întâmpinat câteva probleme tehnice si au fost nevoiti sa renunte.

Cu acest succes, Simone Tempestini și Sergiu Itu și-au trecut în palmares a 5-a victorie all time în Raliul Argeșului.

Etapa a treia a sezonului va fi Raliul Maramureşului, programat în perioada 31 mai-1 iunie.

Despre Raliul Argeșului

ACS DTO Rally readuce competițiile de raliu in Județul Argeș !

Raliul Argeșului are o istorie îndelungată în motorsportul din România, fiind una din competițiile care a avut loc de-a lungul multor decenii. Cu o cultură a sportului bine înrădăcinată în județul Argeș, raliul a fost doar una din ramurile unde piloții locali au excelat.

Începând cu 1971, Raliul Argeșului a desfășurat un număr de 18 ediții sub numele Raliul Pitești, Raliul Dacia și, în epoca modernă, Raliul Argeșului, fiind una dintre cele mai cunoscute competiții între raliurile românești în perioada anilor 1990. De asemenea, o ediție a Raliului României a avut loc tot pe probele speciale din jurul Piteștiului.

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroen este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria si Consiliul Local al Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.

Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – Importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën şi DS în România.

CITEȘTE ȘI

PREMIERA ABSOLUTĂ: PRIMA TESLA MODEL S PLAID DE CURSE DIN EUROPA, LANSATĂ DE DOMINIC MARCU

Web design © 2024 Știrea ta