Snooker: 4 jucatori din Top12, pe tabloul principal al Mastersului German. O’Sullivan a refuzat sa participe

Lumea snookerului se pregateste de un nou turneu important, Mastersul German, in care doar 6 jucatori din Top 16 au reusit sa-si faca loc pe tabloul principal si dintre acestia doar 4 vor avea drept de joc.

Neil Robertson (5), Kyren Wilson (8), Luca Brecel (10), Jack Lisowski (12), Zhao Xintong (9) si Yan Bingtao (15) sunt cei 6 sportivi care au progresat din tururile de calificare, ce au avut loc intre 21 si 26 noiembrie 2022, la Morningside Arena din Leicester, Anglia.

Neil Robertson este principalul favorit, avand cota 3.50 pentru castigarea titlului, la Unibet, urmat de Jack Lisowski, cota 5.00 si Kyren Wilson, cota 7.00.

Mai mult, doar 4 dintre acestia vor evolua pe tabloul principal, dupa ce o serie de jucatori chinezi au fost suspendati, in perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, pentru ca nu si-au aparat corect sansele la masa de joc, printre acestia numarandu-se Bingtao so Xintong, nimeni altii decat finalistii ultimei editii, adjudecata de Xintong (9-0).

Liderul mondial si campionul mondial in exercitiu, Ronnie O’Sullivan s-a retras la startul calificarilor si a fost inlocuit de scotianul Ross Muir, care nu a dezamagit si va fi la starul fazelor finale. Retragerea lui O’Sullivan a venit dupa ce acesta a suferit o infrangere usturatoare, cu 6-0, in fata lui Ding Junhui, in sferturile de finală ale UK Championship, englezul afirmand ca forma sa de moment nu-i permite sa mai vina la masa de joc. De altfel, declaratia oferita nu a surprins pe nimeni, pentru ca englezul este vazut tot mai rar la mesele de antrenament de dinaintea competitiilor oficiale.

Revenind la Mastersul German, jocurile se vor desfasura in perioada 1-5 februarie, in incinta Tempodromului din Berlin, dupa sistemul cel mai bun din 19 frameuri, primul la 10.

80.000 de lire sterline va incasa castigatorul, in vreme ce finalistul se va multumi cu un cec in valoare de 35.000 de lire sterline.

Tabloul principal al Mastersului German (32-imile de finala)

Xhao Zintong (descalificat) – Tom Ford
Tian Pengfei – Anthony McGill
Jimmy Robertson – Zhao Jianbo (descalificat)
Sam Craigie – Kyren Wilson
Peng Yisong – Jimmy White
Jack Lisowski – Zhang Anda
Xiao Guodong – Fan Zhengyi
Elliot Slessor – Joe O’Connor
Neil Robertson – Joe Perry
Chris Wakelin – Si Jiahui
Matthew Stevens – Luca Brecel
Robert Milkins – Daniel Wells
Louis Heathcote – Cao Yupeng
Li Hang – Ali Carter (W/O)
Ricky Walden – Yan Bingtao (descalificat)
Pang Junxi v Ross Muir

Web design © 2024 Știrea ta