Selby si Brecel

Snooker: Mark Selby isi trece in palmares al doilea Open Englez

Mark Selby, 39 de ani, a castigat Openul Englez (English Open), dupa o finala in care a condus in permanenta, adjudecata cu 9-6 in fata belgianului Luca Brecel.

In aceste conditii, Mark Selby este cotat de Unibet cu 8.50 sa castige Mastersul 2023 (The Masters), care se va desfasura in perioada 8-15 ianuarie, dupa Ronnie O’Sullivan, principalul favorit, cotat cu 4.50, Neil Robertson, cota 5.00 si Judd Trump, cota 5.50.

Luca Brecel a trecut cu 6-2 de Mark Allen, in semifinale, in vreme ce Mark Selby l-a invins, in penultimul act, pe Neil Robertson, la capatul unui meci mult mai spectaculos.

Pentru Selby a fost prima sa finala a unui turneu de puncte din 2021 incoace (19 luni), cand a reusit sa-si treaca in palmares al 4-lea titlul mondial. Totodata, englezul a bifat al doilea English Open, dupa editia din 2019.

Selby si-a luat o pauza din circuitul profesionsit, in ianuarie, dupa ce a vorbit despre luptele sale cu sanatatea mintala (stari depresive) si, avand in vedere acest context, a descris victoria ca fiind una dintre „cele mai mari realizari ale sale”.

„Cred ca, pentru mine, probabil ca aceasta trebuie sa fie cea mai mare realizare pentru mine, gandidu-ma unde eram in ianuarie. Sufar de cativa ani in tacere… Doar Vicky, sotia mea, si probabil cei mai apropiati stiu cu adevarat prin ce am trecut”, a spus cel poreclit Bufonul din Leicester.

„Dar da, a fost greu. Probabil că a fost cea mai mare provocare din viata mea, asa ca sa ma intorc jucand snooker si sa ma bucur din nou de acest sport, este tot ce mi-am dorit sa fac. Sa revin cu adevarat si sa castig un turneu este incredibil”, a mai spus Selby.

Web design © 2024 Știrea ta