Teatrul Elisabeta

Societatea Română Alzheimer a organizat Balul de Crăciun, parte din proiectul „Aprindem Bucureștiul Mov”

Marți, 12 decembrie, la Teatrul Elisabeta, Societatea Română Alzheimer a fost gazda unui eveniment cu totul special – Balul de Crăciun –  organizat în cadrul proiectului #AprindemBucureștiulMov.

Această inițiativă face parte din seria de evenimente comunitare organizate pentru a aduce împreună persoanele afectate de demență, aparținătorii acestora și profesioniștii într-un mediu relaxat și informal.

Societatea Română Alzheimer – #AprindemBucureștiulMov

Scopul principal al proiectului #AprindemBucureștiulMov este de a crea spații sociale în care cei afectați de demență să poată interacționa și socializa, oferind o oportunitate importantă de a depăși izolarea și stigmatizarea asociate acestei afecțiuni.

În contextul în care aproximativ 20.000 de noi cazuri de demență sunt raportate anual în România, iar numărul total al persoanelor cu acest diagnostic este estimat la mai mult de 400.000, această inițiativă devine crucială pentru susținerea celor afectați și a familiilor lor.

„Demența reprezintă o provocare semnificativă pentru societatea noastră, iar proiectul nostru își propune să ofere sprijin nu doar din punct de vedere medical, ci și din perspectivă socială. Evenimentele precum Balul de Crăciun reprezintă o șansă de a aduce bucurie și conexiune în viețile celor afectați și ale familiilor lor”, a declarat prof. Catălina Tudose, președinta Societății Romane Alzheimer.

Societatea Română Alzheimer a organizat Balul de Crăciun, parte din proiectul "Aprindem Bucureștiul Mov"
Catălina Tudose

Aproximativ 100 de persoane au participat la Balul de Crăciun, evenimentul reunind persoane afectate de demență, membrii ai familiilor acestora, profesioniști, reprezentanți ai organizațiilor partenere și ai mass media.

CITEȘTE ȘI CURSURI DE COMUNICARE MARCA NATAȘA ALINA CULEA. DETALII

„Această colaborare este esențială pentru a continua să aducem lumină în viețile celor afectați de demență și pentru a lupta împotriva stigmei asociate acestei boli. Ne exprimăm recunoștința față de susținătorii noștri, pentru implicarea lor activă în această cauză vitală.

Proiectul #AprindemBucureștiulMov beneficiază de sprijinul programului In Stare de Bine, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile”, au precizat organizatorii proiectului.

Pentru mai multe informații și pentru a susține proiectul, vă rugăm să accesați pagina de FB a Societății Române Alzheimer 

Web design © 2024 Știrea ta