Cât costă un brad natural la marile magazine

Cât costă un brad natural la marile magazine. Unde îi găsim pe cei mai ieftini

Brazii naturali sunt nelipsiți din casele românilor, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Exceptând brazii artificiali, cei naturali se încadrează ca preț între 59,99 de lei, cei mai ieftini și peste 300 de lei cei mai scumpi, în 2023.

Un brad natural pornește în piață de la 50-60 de lei

Prețul brazilor de Crăciun nu diferă prea mult față de anul 2022. Prețul unui brad de Crăciun este accesibil în marile magazine, acolo unde se pot alege pomii în funcție de dimensiuni, de varietatea bradului și de originea lui – unii provin din pepiniere de la noi, dar cei mai mulți sunt de import.

O mare parte dintre români obișnuiesc să cumpere brazii din piețe, acolo unde se amenajează locuri speciale pentru cei care vând pomi. Prețul unui brad natural în piață pornește de la 50-60 de lei, în funcție de înălțimea și bogăția coroanei. Prețul pomilor de iarnă depășesc 1.000 de lei pentru exemplare de peste trei-patru metri ce se pretează în spații comerciale.

Cât costă un brad de Crăciun la Hornbach, Brico Depot sau Dedeman

În acest an, marile lanțuri de magazine fac concurență acerbă celor care vând brazi în piață. În magazine, brazii se găsesc de la cele mai acceptabile prețuri, între 50 – 70 de lei, la peste 300 de lei, asta în funcție de mărimi.

Un brad natural mai mic costă 59,00 de lei la Hornbach, însă prețurile variază în funcție de înălțime și așezarea ramurilor. Puteți achiziționa un brad de aici și cu 89 de lei, cu 349 de lei sau la ghiveci, cu 120 de lei;

Brazii naturali costă începând de la 39 de lei, în magazinele Brico Depot, cei mici, până la 125 de lei, cei intre 2,40-2,70 metri;

Bradul mic la ghiveci costă la Dedeman 70,90 lei bucata, pe când cei care pot fi împodobiți variază între 79 de lei, cel de 1,50 metri, la 194, 98 lei bucata, cel de 2,50 metri.

Cât costă un brad natural la marile magazine

Cât costă un brad la Carrefour, Lidl sau Kaufland

Marile lanțuri de supermarket au oferte de brazi de Crăciun. La Carrefour, prețul mediu al unui pom este de 99 de lei, brazii putând fi achiziționați în promixitatea intrării în supermarket.

Un preț similar este și la brazii de Crăciun de la Lidl care se vând la 99 de lei cie de circa 2 metri înălțime, în timp ce pomii la 1,3-1,5 metri au un preț de 74,99 de lei.

Prețul unui brad de Crăciun la Kaufland variază între 150 de lei pentru un brad mai mic și 250 pentru cei stufoși și înalți.

Cel mai ieftin brad de Crăciun poate fi cumpărat de la Romsilva

Cel mai ieftin brad natural este vândut de Romsilva, care vinde pomii cu prețuri între 15 și 35 de lei, direct de la ocoalele silvice. Anul acesta Regia Națională a Pădurilor Romsilva a anunțat la finalul lunii noiembrie că din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăţi sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Cei mai mulți pomi de Crăciun de la Romsilva sunt din specia brad, 18.898, iar diferenţa de 5.898 de bucăţi sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.

CITEȘTE ȘI CHEFI LA CUȚITE CONTINUĂ CU 4 JURAȚI! CINE SUNT ACEȘTIA

Web design © 2024 Știrea ta