Swiatek – Muchova, finala feminină de la Roland Garros 2023

Iga Swiatek, lidera mondială, și Karolina Muchova, locul 43 WTA, vor disputa finala feminină de la Roland Garros 2023.

Karolina Muchova, din Cehia, a obținut calificarea în marea finală, după ce a fost condusă cu 5-2 în setul decisiv al disputei cu bielorusa Aryna Sabalenka, locul 2 WTA. Scorul final al disputei a fost 7-6 (5), 6-7 (5), 7-5.

Muchova, 26 de ani, a avut un set în față și 2-0 în actul al doilea, dar n-a reușit să facă față presiunii la acel moment și a cedat în cele din urmă setul.

Impulsionată de câștigarea setului al doilea, Sabalenka a dominat autoritar decisivul distanțându-se la un 5-2.

La acest scor, jucătoarea din Cehia a salvat singura minge de meci a lui Sabalenka și în cele din urmă a reușit break-ul. Din acest moment, Muchova a fost singura jucătoare de pe teren și nu a mai pierdut niciun game până la final.

Sabalenka nu pierduse niciun set la Roland Garros până la meciul cu Muchova și avea doar trei înfrângeri în 2023, an în care a cucerit titlul la Australian Open.

Astfel, după un meci de 3 ore și 14 minute, Muchova a ridicat mâinile sărbătorind prima ei calificare din carieră într-o finală de Mare Șlem.

Iga Swiatek, a treia finală la Roland Garros

În a doua semifinală a turneului feminin, campioană la Paris în 2020 și 2022, Iga Swiatek, din Polonia, și-a respectat statutul de principală favorită a competiției și e din nou în finală, după un meci spectaculos împotriva braziliencei Beatriz Haddad Maia. Scorul final al disputei a fost 6-2, 7-6(9-7).

Primul set a fost echilibrat până la 2-2, după care poloneza de 22 de ani a câștigat 4 game-uri la rând, adjudecându-și primul set destul de lejer.

În setul doi, Haddad Maia și-a ridicat mai mult nivelul, iar jocul a fost mai echilibrat. Brazilianca a condus cu 3-1, dar Iga a reușit să egaleze. Ulterior, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 6-6, iar setul a ajuns în tiebreak.

La 6-5, Haddad Maia a ratat o minge de set. Ulterior, după ce a ratat o minge de meci, Swiatek a închis tiebreak-ul cu 9-7 și a obtinut calificarea.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de două ori până acum în circuitul WTA (2019 și 2020) și de fiecare dată s-a impus Muchova, în trei seturi. La Superbet, Swiatek este cotată cu 1.36 să obțină un nou titlu de Grand Slam, în minimum de seturi, vreme ce Muchova beneficiază de cota 7.00 pentru primul ei titlu de Mare Șlem.

Web design © 2024 Știrea ta