Djokovic – Ruud, finala masculină de la Roland Garros 2023

Novak Djokovic, locul 2 ATP, și Casper Ruud, locul 4 ATP, vor disputa finala masculină de la Roland Garros 2023.

Dacă pentru Djokovic este a 33-a finala de Grand Slam, încercând să câștige al 23-lea trofeu, pentru Casper Ruud este a 3-a finală de Grand Slam și va încerca să câștige primul său astfel de titlu.

Novegianul de 24 de ani s-a calificat în ultimul act după o victorie lejeră în fața lui Alexander Zverev, 27 ATP, scor 6-3, 6-4, 6-0.

Ruud a prins o zi fenomenală, în penultimul act, a greșit extrem de puțin și a fost foarte inspirat în preajma fileului, 11 puncte câștigate din 14 urcări.

De cealaltă parte a fileului, Zverev a fost imposibil de recunoscut. A părut apatic, iar greșelile neforțate au curs, 37 la număr. Mai mult, primul serviciu, o armă de obicei redutabilă a sa, a adus puncte în doar 55% din cazuri.

Dkokovic, în fața celui de-al 23-lea titlu de Grand Slam

Novak Djokovic va fi, duminică, față în față cu cel de-al 23-lea trofeu de Grand Slam din carieră, care l-ar transforma în cel mai titrat jucător din istorie, cu unul mai mult decât Rafael Nadal. El ar fi avut acum 23 de titluri sau mai multe, dacă în 2022 nu ar fi fost oprit să joace la Australian Open și apoi la US Open, din cauza limitării libertăților personale dictate din motive medicale.

De acest lucru a profitat Rafael Nadal, care a adunat în 2022 la Melbourne titlul său cu numărul 21, apoi la Roland Garros 2022 pe cel cu numărul 22, la care s-a oprit, deoarece în acest an, la Australian Open, a suferit o accidentare care îl va ține departe de teren până cel puțin la final de an.

Alcaraz s-a accidentat, Djokovic a profitat

În semifinala contra liderului ATP, Carlos Alcaraz, sârbul a început cu un joc agresiv și multe urcări la fileu. În ciuda unei defensive fantastice, Alcaraz a cedat o dată în primul set, suficient pentru ca Nole să-și adjudece actul inaugural, cu 6-3.

Alcaraz s-a prezentat mai bine în partea secundă, iar la 4-3 pentru el a bifat primul său break al partidei. Djokovic a replicat imediat recuperându-și game-ul pierdut pe propriul serviciu, dar la 6-5 Alcaraz a bifat al doilea break, la 0, și a egalat scorul cu 7-5.

În setul 3, la 1-1, ibericul a acuzat crampe musculare la piciorul drept. A pierdut un game din cauza intervenției medicului, insă setul avea saă fie compromis total, Djokovic impunându-se cu 6-1.

Setul 4 avea să aibă același deznodământ, Alcaraz luând decizia să nu abandoneze și să termine partida în picioare, într-un gest mai degrabă de fair-play decât de speranță în victorie.

Djokovic a câștigat setul tot cu 6-1 și va juca în cea de-a 7-a finală a sa pe zgura pariziană.

La Superbet, Djokovic este cotat cu 1.22 să obțină al 23-lea titlu de Grand Slam, în vreme ce Ruud beneficiază de cota 4.50 pentru primul său titlu de Mare Șlem.

Web design © 2024 Știrea ta