Al treilea titlu la Roland Garros pentru Iga Swiatek

Poloneza Iga Swiatek a devenit pentru a 3-a oară campioană la Roland Garros, după ce a trecut de Karolina Muchova din Cehia în finala de la Paris cu 6-2, 5-7, 6-4.

A fost o partidă spectaculoasă, în care Swiatek, 22 de ani, a dominat din start. La scorul de 3-0 în setul secund, Muchova „s-a trezit” și a arătat de ce este în stare. Cehoaica de 26 de ani a dus setul până la tie-break, în care s-a impus.

În decisiv, lupta a fost echilibrată și imposibil de urmărit de susținătorii patimași. Muchova a condus cu 2-0 și 4-3, cu break în față de fiecare dată, dar, pe final, a cedat în fața liderului mondial.

Astfel, Swiatek a câștigat această ediție, după cele din 2020 și 2022, și a intrat în posesia premiului de 2 milioane și 300 de mii de euro.

Poloneza a devenit prima jucătoare care își apără titlul de la belgianca Justine Henin (2005-2006-2007) și cea mai tânără jucătoare care ajunge la 4 trofee de Mare Șlem de la Serena Williams încoace.

Pe lângă trofeele obținute la Roland Garros, Swiatek are și un trofeu cucerit la US Open.

Karolina Muchova, pentru care aceasta a fost prima finală la un turneu de Mare Șlem, se va consola cu premiul de un milion și 150 de mii de euro și va adăuga 1300 de puncte în clasamentul WTA. De luni, jucătoarea din Cehia va ocupa locul 16 în ierarhia mondială.

Duminică se va disputa finala masculină, Novak Djokovic – Casper Ruud. La Superbet, Djokovic este cotat cu 1.22 să obțină al 23-lea titlu de Grand Slam, în vreme ce Ruud beneficiază de cota 4.50 pentru primul său titlu de Mare Șlem.

Web design © 2024 Știrea ta