ȚȚara în care femeile primesc 70.000 de euro pentru a naște

Țara în care femeile primesc 70.000 de euro pentru a naște

O companie sud-coreeană își sprijină angajatele care vor să devină mame oferindu-le 70.000 de euro pentru fiecare copil născut, informează Euronews.com.

Prin intermediul acestor măsuri, se dorește creșterea ratei de fertilitate înregistrată la nivelul țării. Coreea de Sud este țara cu cea mai scăzută rată de fertilitate din lume.

Coreea de Sud, țara în care mamele primesc 70.000 de euro pentru a naște

Angajatele unei companii de construcții din Coreea de Sud – Booyoung Group – primesc 70.000 de euro de fiecare dată când nasc un copil. Inițiativa are ca scop rezolvarea problemei ratei scăzute a natalității din țară.

Până în prezent, angajatorul corean a plătit un total de peste 4,8 milioane de euro. Banii au fost distribuiți sub formă de sumă forfetară. Primele plăți pentru femeile care au dat naștere au fost făcute în anul 2021.

Țara în care femeile primesc 70.000 de euro pentru a naște

Premiu pentru familiile cu doi copii

De asemenea, compania respectivă a premiat și două familii cu doi copii. Ambele au care au primit câte 138.000 de euro, suma fiind acordată cu prilejul unei reuniuni organizate de Anul Nou.

„Dacă starea actuală a ratei scăzute a natalității persistă, ne vom confrunta cu o criză existențială națională, cum ar fi scăderea forței de muncă și lipsa forței de muncă din domeniul apărării, necesară pentru securitatea națională”, a spun Joong-keun Lee, fondatorul companiei Booyoung Group.

Coreea de Sud, țara cu cea mai scăzută rată de fertilitate din lume

Cu 0,78 nașteri pe an, Coreea de Sud are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume. Conform datelor Institutului pentru populația viitorului din Peninsula Coreeană, datele sunt îngrijorătoare. Mai mult, experții susțin că rezolvarea acestei probleme constă în schimbarea viziunii asupra familiei.

„Oamenii au două instincte diferite – unul este de a-și păstra specia și celălalt este de a supraviețui. În acest moment, supraviețuirea este prea dificilă încât nu ne putem permite să ne pese de conservare”, a declarat Insill Yi, președinta Institutului.

Țara în care femeile primesc 70.000 de euro pentru a naște

Mai mult, experții susțin că rezolvarea acestei probleme constă în schimbarea viziunii asupra familiei.

„Ca să simplificăm, cel mai important factor este că este dificil să planifici viitorul, ceea ce este necesar dacă îți dorești copii, deoarece viața este atât de provocatoare și competitivă în acest moment, iar viitorul cu copii nu li se pare atât de relevant pentru ei.”

Experții sunt de părere că majoritatea angajatorilor de top din Coreea de Sud se vor alătura acestui demers.

CITEȘTE ȘI

„MICUL PITAGORA” DE ROMÂNIA. POVESTEA TÂNĂRULUI CU MINTEA SCLIPITOARE

Web design © 2024 Știrea ta