Târgurile de Crăciun din România își deschid porțile. București, Sibiu, Craiova, Arad, Brașov sunt orașele ccare se pot lăudă cu cele mai frumoase târguri de Crăciun. Așadar, se fac ultimele pregătiri pentru târgurile de Crăciun, care se deschid la finalul lunii noiembrie. Unele dintre ele pot fi vizitate și până la începutul anului viitor.
Potrivit European Best Destinations, târgul de Crăciun din Craiova este al doilea cel mai frumos târg de Crăciun din Europa.
Târgurile de Crăciun. Printre atracții se numără brazii, luminițele și căsuțele cu produse tradiționale
Târgul de Crăciun organizat în Piața Constituției se va deschide vineri, 29 noiembrie, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan.
„Dăm startul Sărbătorilor de iarnă vineri, 29 noiembrie, în Piața Constituției, unde se deschide cel mai mare și mai spectaculos Târg de Crăciun din România. Căsuțe cu produse tradiționale și suveniruri, carusel, roata panoramică, colinde, casa lui Moș Crăciun și multe alte surprize vă așteaptă în piață până pe 26 decembrie”, a transmis primarul Capitalei, Nicușor Dan, într-o postare făcută pe Facebook, potrivit informațiilor Antena 3.
Primăria Sectorului 6 a anunțat în urmă cu câteva zile că au început pregătirile pentru West Side Christmas Market din Parcul Drumul Taberei.
Organizatorii nu au anunțat încă data de la care va putea fi vizitat, însă se așteaptă să fie deschis la finalul lunii noiembrie. Anul trecut, evenimentul s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie – 27 decembrie.
Sibiu
În Piața Mare din Sibiu, pregătirile sunt în toi pentru unul dintre cele mai așteptate evenimente din această perioadă.
Ediția din acest an, denumită „Christmas Unboxed”, vine cu o formulă nouă și captivantă, extinzând experiențele în mai multe locuri din oraș. În Piața Mare, sub un baldachin de zeci de mii de lumini, vizitatorii vor putea să se relaxeze la o terasă dedicată și să se bucure de preparate calde.
Printre atracțiile principale se numără Roata panoramică de 22 de metri și patinoarul natural de 600 de metri pătrați, ce poate găzdui până la 300 de persoane simultan. În aceeași piață va fi și Atelierul lui Moș Crăciun, unde copiii vor putea participa la activități educative și distractive, precum ateliere de mozaic și confecționare de hârtie, care aduc bucurie anual pentru mii de copii.
Anul acesta, târgul va aduce 120 de expozanți din 36 de județe ale României, dar și artizani internaționali din Israel, Ungaria și Italia. Produsele oferite, de la decorațiuni artizanale și cadouri unice, până la delicii culinare și băuturi calde, vor fi cu siguranță pe gustul fiecărui vizitator. În acest an, târgul din Sibiu se va deschide pe 15 noiembrie și va putea fi vizitat până pe 5 ianuarie 2025.
Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova se va deschide pe 15 noiembrie și va putea fi vizitat până pe 5 ianuarie. Tema principală a Târgului de Crăciun Craiova 2024 este inspirată de povestea Frumoasa și Bestia, dar, în același timp, fiecare piațetă va avea un alt concept – cum ar fi Războiul stelelor sau Satul lui Moș Crăciun, astfel că și butaforia și decorațiunile luminoase vor fi realizate în tema respectivă.
Târgul de Crăciun Craiova 2024 se va desfășura în mai multe locații din oraș: Piața Mihai Viteazu, Piața Frații Buzești, Teatrul Național, Casa Băniei, Doljana etc.
Potrivit European Best Destinations, târgul de Crăciun din Craiova este al doilea cel mai frumos târg de Crăciun din Europa.
Brașov
Acesta va avea loc în perioada 29 noiembrie 2024 – 7 ianuarie 2025, în Piața Sfatului. Acest târg unic reunește meșteșugari, artizani și producători locali, oferind o ocazie specială de a vinde produse autentice, tradiționale și „handmade”, într-o atmosferă de sărbătoare.
Anul acesta vine cu o noutate – căsuțe de lemn complet noi, cu un design modern și practic, menite să pună în valoare produsele participanților.
Arad
Primăria Arad a anunţat că Târgul de Crăciun va putea fi vizitat în perioada 15 noiembrie – 5 ianuarie, iar amenajările au început. Două pieţe mari din oraşul Arad – Piaţa Catedralei şi Parcul Reconcilierii – vor fi unite pentru organizarea Târgului de Crăciun.
„Târgul de Crăciun din Arad, ediţia 2024, va avea în două zone de interes. În Piaţa Catedralei va fi amenajat un brad de Crăciun şi vor fi montate ornamente şi decoraţiuni luminoase şi 30 de căsuţe. Cea de-a doua zonă a târgului va fi în Parcul Reconcilierii, unde va fi montat un patinoar, roata panoramică, caruselul şi mai multe atracţii pentru copii.
La târg vor putea fi găsite preparate culinare diverse, vin fiert, dulciuri, cadouri, jucării, produse hand-made, decoraţiuni, produse artizanale. De asemenea, ca şi în anii trecuţi, la târg vor fi prezentate programe de colinde şi cântece de iarnă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Arad.
Platoul din faţa Primăriei Arad a fost rezervat festivităţii de aprindere a luminiţelor din bradul care este amplasat în fiecare an în acest loc, eveniment care va avea loc în seara zilei de 6 decembrie.
Restul evenimentelor vor avea loc în Piaţa Catedralei şi în Parcul Reconcilierii, care vor fi legate prin strada Ecaterina Teodoroiu, ce va deveni pietonală în această perioadă.
„În Piaţa Catedralei sunt amplasate căsuţele şi vor avea loc concerte, iar în Reconcilierii vom avea o roată panoramică şi un patinoar mobil care este, de altfel, şi noutatea acestei ediţii. Ne aşteaptă aşadar zile frumoase, evenimente reuşite, prin urmare îi invităm pe toţi arădenii să se bucure alături de noi”, afirmă, în comunicat, primarul Aradului, Călin Bibarţ.
Alte târguri de Crăciun din România
- Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca – 22 noiembrie – 1 ianuarie
- Târgul de Crăciun din Iași – 30 noiembrie 2024 – 5 ianuarie 2025
- Târgul de Crăciun din Oradea – 29 noiembrie – 26 decembrie 2024
- Târgul de Crăciun din Timişoara – 30 noiembrie – 5 ianuarie
CITIȚI ȘI:
Cum va fi VREMEA la început de DECEMBRIE. Prognoza ANM de Moș Nicolae